Naar inhoud

Herinrichting Grote Markt

Het stadscentrum van Vilvoorde ondergaat een volledige metamorfose. De werken in en rond de Leuvensestraat zijn achter de rug en de werken aan de Grote Markt zijn in volle ontwikkeling. Die herinrichting verloopt in 2 delen: de bouw van de ondergrondse parkeergarage en de vernieuwing van de bovenbouw.

 

Op woensdag 1 februari zijn de werken aan de ondergrondse parking officieel van start gegaan. Intussen zijn de werken al goed opgeschoten en verloopt alles volgens planning. Op 5 juli brak er een belangrijke mijlpaal aan, namelijk de betonstort van de funderingsplaat. Deze laag vormt de bodem van de dubbellaagse ondergrondse parking. Gedurende 24 uur was het een bedrijvigheid van jewelste in het centrum van de stad. Bekijk zeker onderstaand filmpje voor een indrukwekkend verslag van die dag.

 

Na het bouwverlof, op maandag 31 juli, zet de aannemer de werkzaamheden voort. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werken op de Grote Markt in het najaar van 2018 achter de rug. Via deze webpagina en via de digitale nieuwsbrief houden we u verder op de hoogte.

 

Overzicht