Naar inhoud

Troostkermis en jaarmarkt 2017

affiche

In 2017 kan jong en oud opnieuw genieten van 6 tot 14 mei tijdens Troostkermis. De jaarmarkt vindt plaats op maandag 8 mei.

 

Opening kermis met coverband Stiletto en DJ Benny

Kermis

155e editie Vilvoordse jaarmarkt

Optredens

Kunst in de Troost

82e Grote Prijs stad Vilvoorde

Vuurwerk

Wekelijkse markten

1 euro-actie De Lijn

 

 

Opening kermis met coverband Stiletto en DJ Benny


Een prachtzangeres met een stem als een klok en een legertje topmuzikanten die weten waar de klepel hangt! Gewapend met een gevarieerd repertoire van pop- en rockcovers spelen zij wekelijks podia in Vlaanderen en Nederland plat. Zowel recente hits als krachtige klassiekers worden in het tijdperk gesmeten en vakkundig bijgeslepen zodat ze in de typische Stiletto-stijl feestelijk door de boxen kunnen knallen. Ambiance op én voor het podium gegarandeerd.

Daarna zorgt DJ Benny voor de ambiance en geeft je de gelegenheid om de benen te strekken op zijn brede aanbod muziek.

 

Waar en wanneer? Tent in het Tyndalepark, zaterdag 6 mei vanaf 19 uur – gratis toegang.

 

Kermis


De kermisattracties openen op zaterdag 6 mei om 14 uur. Op de Rooseveltlaan (Franklin) én de Tyndaleparking vind je schietkramen, paardenmolens, lunaparken, rupsen, smoutebollenkramen… En op woensdagmiddag 10 mei 2017 trakteren heel wat foorkramers de kinderen op een extra korting!

 

Waar en wanneer? Rooseveltlaan (Franklin) en Tyndaleparking, zaterdag 6 mei tot en met zondag 14 mei 2017.

 

155e editie Vilvoordse jaarmarkt


In het centrum van Vilvoorde vieren we de 155e editie van de landbouwprijskamp met honderden dieren en talrijke prijskampen. Het Brabants trekpaard, een dier met een rijke geschiedenis blijft de grote blikvanger. De wedstrijden starten om 9.30 uur en duren ongeveer tot 14 uur.

Traditioneel vinden op de Rooseveltlaan (Franklin) de prijskampen voor runderen, Belgisch trekpaard en warmbloed- en sportpaard plaats. Er staat opnieuw een stand met melkkoeien en kalfjes.

Dit jaar verhuizen echter een aantal prijskampen door de werken in het stadscentrum. Op de Tyndaleparking zal de kermis staan, die normaal gezien op de Grote Markt staat. Daardoor zal de prijskamp aangespannen en bereden Belgisch trekpaard verhuizen naar de Rooseveltlaan (Franklin), waar hij zal plaatsvinden tussen de prijskamp Belgisch trekpaard en rundvee.

De oude landbouwvoertuigen, alpaca’s en Irish Tinkerpaarden zullen in de Campionlei (Ferdinand) staan, waar ook de prijskampen shetlanders en ezels zullen plaatsvinden. De prijskamp geiten zal plaatsvinden in de Leuvensestraat tussen de Campionlei (Ferdinand) en de Vijfhoek. Op de Vijfhoek zal de grote stand over geiten en schapen staan. Pluimvee en konijnen vind je terug in de Leuvensestraat tussen de Vijfhoek en de Trooststraat.

De bezoekers zullen een mooi aaneengesloten parcours kunnen afwerken door de plaatsing van marktkraampjes op de Rooseveltlaan (Franklin) tussen de Nowélei (Jean-Baptiste) en het begin van de Mechelsesteenweg. De Leuvensestraat wordt hiermee terug opgenomen in het parcours van de jaarmarkt, naast de marktkramers en standwerkers op de Nowélei (Jean-Baptiste) en in de Toekomststraat.

In de Guldenschaapstraat wordt die dag uitzonderlijk de maandelijkse foodtruckmarkt gehouden.

 

Waar en wanneer? maandag 8 mei 2017, vanaf 9.30 uur:

  • Rooseveltlaan (Franklin): prijskampen voor Belgisch trekpaard, warmbloed- en sportpaard, runderen, aangespannen en bereden Belgisch trekpaard, tentoonstelling melkkoeien.
  • Tyndaleparking: kermis en Spaanse tent.
  • Campionlei (Ferdinand): oude landbouwvoertuigen, alpaca’s, Tinkerpaarden, prijskampen voor shetlanders en ezels.
  • Leuvensestraat: prijskamp geiten, infostand geiten en schapen, pluimvee, duiven en konijnen.
  • Markt: Leuvensestraat tussen Grote Markt en Campionlei (Ferdinand), Nowélei (Jean-Baptiste), Toekomststraat tussen Nowélei (Jean-Baptiste) en Guldenschaapstraat, Rooseveltlaan (Franklin) tussen Nowélei (Jean-Baptiste) en Mechelsestraat (kant Virgo +) en Mechelsesteenweg tot aan de Kazernestraat.

Optredens


  • Naar jaarlijkse gewoonte vindt de dag van de jaarmarkt het concert van restaurant De Kuiper plaats in de Vissersstraat. De optredens starten vanaf 15 uur. Op de affiche staan Pol Depoorter & Laurens Joensen en Buckwood Mojo.
  • De 2e editie van het muziekevenement Open Air zal op 8 mei plaatsvinden tussen 15 en 23 uur op het Portaelsplein. Iedereen kan er genieten van elektronische dansmuziek. Organisator is de vzw Goesting!?, beter gekend van het festival Mekitburn. Het feest is gratis en toegankelijk voor iedereen.
  • Een jaarlijks weerkerende waarde is de Flamenco Feria, beter bekend onder de Vilvoordenaars als de ‘Spaanse tent’. Dit jaar kan iedereen opnieuw op zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 mei terecht in het Tyndalepark om te genieten van Spaanse specialiteiten zoals paella, lomo, gambas, calamares, churros, sangria en cava.

Kunst in de Troost


De vzw Vriendenkring van de Troost organiseert voor de 18e keer Kunst in de Troost. 25 kunstenaars exposeren in de tuin en in verschillende kamers van het convent van de zusters Karmelietessen van de Troost. Een procent van de verkoop gaat naar de restauratie van de basiliek, een Vilvoords geklasseerd monument. Dit jaar openen ze voor het eerst 2 weekends.

 

Waar en wanneer? Tuin basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Troost, 29 en 30 april, 6, 7 en 8 mei 2017.

 

82e Grote Prijs stad Vilvoorde


Op zondag 7 mei 2017 start om 14 uur de 82e Grote Prijs stad Vilvoorde, een interclubwedstrijd ‘criterium op open omloop’ voor elite zonder contract en -23-jarigen. Start en aankomst vinden plaats op de Mechelsesteenweg.

Omloop: Vertrek op de Mechelsesteenweg ter hoogte van de Kazernestraat richting Mechelen – Willemsstraat (Jan-Frans) – Cokeriestraat – Woluwelaan – Mechelsesteenweg (richting Mechelen) – Kluitingstraat – Damstraat – Houtemsesteenweg – Rollewagenstraat –  Leuvensesteenweg – Leuvensestraat – Campionlei (Ferdinand) – Rooseveltlaan (Franklin). Aankomst op de Mechelsesteenweg ter hoogte van Kazernestraat.De wielerwedstrijd wordt gereden over een afstand van 147 km, of 14 ronden van 10,5 km.

 

Vuurwerk


De stad en de foorreizigers die aan de Troostkermis deelnemen, vergasten de kermisbezoekers op zaterdag 13 mei 2017 op een groot vuurwerk. Het feeërieke schouwspel is een adembenemende gebeurtenis.

 

Waar en wanneer? Grasplein naast Tyndaleparking, zaterdag 13 mei 2017 om 22 uur. 

 

Wekelijkse markten


Naar aanleiding van de Troostkermis vinden de zaterdagmarkten van 6 en 13 mei en woensdag 10 mei uitzonderlijk plaats op de Mechelsesteenweg.

 

1 euro-actie met de bussen van De Lijn


Bezoekers aan de jaarmarkt van Vilvoorde kunnen opnieuw met de bus voordelig reizen aan een tarief van 1 euro heen en terug. Alle lijnbussen die Vilvoorde aandoen, genieten van dit voordeeltarief. Wie voor de bus kiest, komt die dag midden in het feestgebeuren van de jaarmarkt terecht, zonder de stress om een parkeerplaats te vinden.Bovendien plaatsen we een aantal fietsnadars extra op de Nowélei (Jean-Baptiste) ter hoogte van het Portaelsplein.

 

Contact

dienst cultuur en evenementen
tel. 02 255 79 50