Naar inhoud

Starters

Wil je een bedrijf opstarten? Hier vind je heel wat nuttige informatie:

     » Agentschap Ondernemen
     » UNIZO Startersservice
     » startersdesk voor toekomstige ondernemers - Voka
     » ondernemersinfo van de Provincie Vlaams-Brabant
     » Markant vzw
     » gids voor de oprichting en ontwikkeling van ondernemingen


Agentschap Ondernemen
Het Agentschap Ondernemen (www.agentschapondernemen.be) is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor ondernemers. Het begeleidt ondernemers in talrijke domeinen. U kan er terecht voor advies over o.a. startende ondernemingen, financiering en steunmaatregelen, vestiging en ruimtelijke ordening, groei, milieu, efficiënt energiegebruik, innovatie, internationaal ondernemen en werk.
Het Agentschap Ondernemen heeft een hoofdzetel in Brussel en provinciale directies in de provinciehoofdsteden. Onderstaand vindt u de contactgegevens voor het Agentschap Ondernemen in Vlaams-Brabant.

VAC Dirk Bouts
Diestsepoort 6, bus 31
3000 Leuven
Tel: 016 31 10 50
Fax: 016 31 10 51
E-mail: info@agentschapondernemen.be
Website: www.agentschapondernemen.be


naar boven


UNIZO Startersservice
E
en eigen zaak beginnen, is een zware investering. Niet alleen van kostbare tijd, maar vooral ook van veel geld. Bovendien neem je als starter altijd risico's. Het komt erop aan om die van meet af aan tot een minimum te beperken. Unizo geeft advies en opleiding aan startende ondernemers, kijk op http://www.startersservice.be.
Unizo
Spastraat 8
1000 Brussel
tel.: 02 238 05 11
fax: 02 230 93 54
e-mail: info@unizo.be


naar boven


Startersdesk voor toekomstige ondernemers - Voka
Voka organiseert regelmatig infosessies en opleidingen voor starters.
Voka - Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde
Medialaan 26
1800 Vilvoorde
tel.: 02 255 20 20
fax: 02 255 20 30
url: http://www.kvkhv.voka.be


naar boven


Ondernemersinfo van de Provincie Vlaams-Brabant
Op de website van de provincie Vlaams-Brabant vind je allerlei info i.v.m. ondernemers en starters (http://www.vlaamsbrabant.be/economie-landbouw/ondernemers-en-starters/index.jsp).
Provincie Vlaams-Brabant
Provinciehuis
Provincieplein 1
3010 Leuven
tel.: 016 26 70 00
e-mail: info@vl-brabant.be


naar boven


Markant vzw
Markant vzw, het netwerk van meer dan 25.000 actieve en ondernemende vrouwen, biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel netwerk Artemis en een socio-cultureel netwerk Markant. Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’. Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers.

Naast deze netwerken ondersteunt Markant vzw met diverse projecten vrouwen in hun carrière of in het ondernemerschap. Door haar inspanningen werd Markant vzw benoemd als ‘Centrale Partner van de Vlaamse Overheid inzake stimuleren van Vrouwelijk Ondernemerschap’. Twee van de grootste projecten, naast andere, zijn:
  • Ondernemer in Zich(t): Denk je aan het starten van een eigen zaak maar zit je nog met heel wat vragen? Ondernemer in Zich(t) helpt je op weg. Dit project inspireert en begeleidt vrouwen naar zelfstandig ondernemerschap d.m.v. Womed Award, Inspiratiecafe’s , gratis advies, etc . Meer info op www.ondernemerinzicht.be.
  • MarkantBudget: test over basiskennis financiën en 50 financiële opleidingen over heel Vlaanderen waarin je telkens op 3 uurtjes tijd wegwijs gemaakt wordt in de wereld van budgetbeheer, kredieten/leningen, investeren, successie/huwelijk en pensioenen. Zowel voor onderneemsters als vrouwen die de thuisportemonnee beheren. Meer info op www.markantbudget.be.


naar boven


Gids voor de oprichting en ontwikkeling van ondernemingen


De praktische gids voor de oprichting en ontwikkeling van ondernemingen (http://www.newbusiness.be).


naar boven