Een afspraak maken bij onze diensten

Gepubliceerd op dinsdag 17 maart 2020 11 u.
Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. Op donderdag 12 maart nam de federale regering een aantal maatregelen die sinds 14 maart van kracht zijn. Stad Vilvoorde past haar dienstverlening aan.

De ingang van het administratief centrum Mattenkot bevindt zich tijdelijk in het infopunt. We zijn immers nog volop bezig om ons administratief centrum in te richten om een nog optimalere dienstverlening te bieden. Omwille van corona worden de in- en uitgang voor de duurtijd van de werken aangepast. Zo verzekeren we een veilig bezoek van onze diensten.

Afspraak maken

Je kan sinds dinsdag 17 maart enkel terecht op afspraak. Burgers die op afspraak komen, wordt gevraagd de maatregels in de wachtzaal rond social distancing na te leven. Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle administratieve centra en openbare gebouwen van de stad.

Betalingen worden enkel nog via bancontact aanvaard.

De fotocabine in het administratief centrum Mattenkot is enkel op afspraak beschikbaar.

Er wordt gevraagd zoveel mogelijk enkel via telefoon of e-mail contact op te nemen. Het online e-loket blijft beschikbaar.

Een afspraak nemen, kan via volgende telefoonnummers en/of mailadressen:

De diensten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9 tot 12 uur en 13.30 tot 16 uur. Op vrijdag kan je de diensten telefonisch bereiken van 9 tot 12 uur.

Heb je ziektesymptomen (hoesten, niezen en/of koorts), dan blijf je beter thuis. Enkel op die manier kunnen we stadspersoneel en bezoekers zo goed mogelijk beschermen.

Omwille van de coronamaatregelen kunnen wij maximaal 52 mensen gelijktijdig in onze trouwzaal laten. Deze 52 mensen omvatten: het koppel, 2 getuigen, de schepen/ambtenaar van de burgerlijke stand en gasten. De tolk, fotograaf, eventueel 2 aanvullende getuigen, ceremoniemeester,... worden hier ook bij gerekend. De receptie kan onder de huidige maatregelen niet doorgaan.

De zitdagen in het administratief centrum Kursaal zijn geannuleerd. Het gaat hier om de zitdagen van de Huurdersbond, het Vlaams Woningfonds, de pensioendienst voor werknemers

Bibliotheek

Onze Bibliotheek is geopend met beperkte toegang en gewijzigde openingsuren: vrijdag wordt een sluitingsdag met enkel afhaaldienst. Je kan enkel materialen lenen en inleveren. Kranten/tijdschriften lezen, computers gebruiken en printen kan niet. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Bereid je bibbezoek voor:

 • Elk bezoek wordt beperkt tot 30 min.
 • Kom alleen of max. met 2 personen uit hetzelfde gezin.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar moeten steeds begeleid worden door een volwassene.
 • Maak er geen gezinsuitstap van. Breng je toch een minderjarig gezinslid mee, blijf dan zeker samen in de bib.
 • Breng altijd je identiteitskaart én bibkaart mee.
 • Maak daarom vooraf een lijstje, zoek ter plekke op op je smartphone of spreek de bibmedewerker aan de infobalie aan.
 • Je kan contactloos betalen.
 • Het aantal bezoekers is beperkt. Wachttijden zijn mogelijk.
 • Draag een mondmasker en/of handschoenen. Ontsmettingsmiddel wordt voorzien.

De gewijzigde openingsuren zijn:

 • ma: 14-19 uur;
 • di: 14-17 uur;
 • wo: 10-19 uur;
 • do: 14-17 uur;
 • vr: gesloten, enkel ophalen van vooraf online gereserveerde pakketten tussen 13.30 en 16.50 uur;
 • za: 10-15 uur.

Kijk zeker naar de website van de Bibliotheek voor de laatste maatregelen.

Vrijwilligerscentrale

Heel wat willen graag een steentje bijdragen door anderen te helpen bij boodschappen, hond uitlaten,… De stad werkt daarom aan een actieplan om extra diensten te organiseren naar senioren en andere risicogroepen die dreigen geïsoleerd te geraken. Je kan je ook altijd aanmelden bij de vrijwilligerscentrale.