Gespreksavond: Vilvoorde op weg naar een nieuw wij

Onze samenleving en dus ook onze stad, Vilvoorde, blijft veranderen. Willen we ook blijven samenleven, dan moeten we zoeken naar een manier waarop we allemaal onze plek kunnen vinden, naar een nieuw wij. Stad Vilvoorde en verschillende lokale partners nodigen dan ook alle Vilvoordenaars uit om samen in gesprek te gaan rond het samenleven in hun stad.

Tijdens deze avond onderzoeken we samen hoe we kijken naar het verschil tussen mensen in onze stad.
Welke bril heb jij op wanneer je kijkt naar Vilvoordenaars met een andere overtuiging? Welke 'modellen' van brillen bestaan er zoal om te kijken naar samenleven in diversiteit? En hoe bepaalt elk van die brillen onze kijk op hoe we we de buurt inrichten, hoe we met mekaar omgaan, hoe we het samenleven organiseren in onze stad? Met welke bril op kunnen we –bijvoorbeeld wanneer we een straatfeest houden- en daarbij zoveel mogelijk buren betrekken? We vertrekken vanuit heel concrete dagelijkse situaties en proberen verschillende brillen uit!

Na een welkomstmoment waarin jongeren van 1001 Schakels een kritische blik op hun stad werpen, praten we in kleine groepen over concrete situaties in Vilvoorde. De nadruk ligt op kennismaking met stadsgenoten en met het thema. Je leert je eigen blik op het thema kennen en gaat met elkaar in gesprek over hoe we in Vilvoorde hieraan kunnen werken. Motief vzw, een erkende vormingsorganisatie, begeleidt de avond.

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht:
www.motief.org/events/vilvoorde2020

Dit is een initiatief in samenwerking met Stad Vilvoorde, 1001 Schakels, en andere lokale partners.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

VZW Motief

Filter op categorie