Vilvoorde viert opnieuw carnaval

Carnavalsraad Vilvoorde - bestaande uit afgevaardigden van de stad, de Vilvoordse carnavalsverenigingen en de Orde van de Pjeirefretters – brengt opnieuw een lichtstoet op Vette Dinsdag, 25 februari 2020, om 19.33 uur. Naast de Vilvoordse groepen nemen ook groepen uit heel Vlaanderen en een aantal prinsendelegaties deel aan de stoet.

Schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati kijk er alvast naar uit: “Carnaval is en blijft een mooie traditie, ook in Vilvoorde. Het is één van de activiteiten die vele Vilvoordenaars samen op de been brengt om te genieten van een kleurrijke parade.”

Opdat de carnavalsstoet langs de kermis kan gaan, zal het parcours er als volgt uitzien: Mechelsesteenweg (opstelzone) – Mechelsestraat – Rooseveltlaan (Franklin) – Nowélei (Jean Baptiste) – Leuvensestraat - Campionlei (Ferdinand) – Rooseveltlaan (Franklin). De stoet wordt ontbonden ter hoogte van de school Virgo+. Daar zal ook het podium staan waar de carnavalsgroepen zich presenteren voor de jury. Onmiddellijk na de stoet vindt de paardenkoppenworp plaats aan dit podium.

De 14e beertjesworp vindt plaats op woensdag 26 februari 2020 om 16.30 uur aan het podium op de Rooseveltlaan (Franklin) naast de kermis. Dankzij de inzet van de foorkramers wordt dit een kinderdag.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Contact

Filter op categorie