Mathieu Charles - Fanon Mixtape

'Fanon Mixtape' is een spoken word performance waarbij dichter Mathieu Charles zich laat leiden door Frantz Fanon, een Martinikaanse filosoof en vrijheidsstrijder.

Charles werpt een blik op de westerse samenleving, de witgewassen wereld en de gesloten deuren die hij tegenkomt. Een verhaal over hoe hij kameleon-gewijs probeert te navigeren in deze wereld.

Hij overhandigt het publiek een aantal filosofieën die verschillende narratieven rond dekolonisatie (de)construeren. Zo vertelt hij over de machtsdynamiek in 'languaging'. Over hoe taal een manier is van 'weten' en ons bewust laat worden van de wereld rondom ons.

'Fanon Mixtape' is een theatrale lezing over geschiedenissen, realiteiten en identiteiten die overal zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn. Een collage van tekst en geluid die fluctueert tussen teksttheater, spoken word en rap.

Mathieu Charles (1984) is een schrijver en performance artiest. Hij is sinds 2000 intensief bezig met rap, hiphop, spoken word en theater. Sinds 2012 draait zijn artistiek onderzoek rond onder andere diasporische meervoudige identiteiten, taal en Creolisering. Hij geeft lezingen en schrijft artikels en recensies voor rekto:verso.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €; voordeeltarief 20/21: 9,00 €

Waar

cc Het Bolwerk - schouwburg

Organisatie

CC Het Bolwerk

Filter op categorie