L. Van Royen en P. De Graef - Het koninkrijk van Henry Darger

Gebaseerd op de dagboeken van de teruggetrokken Amerikaanse schrijver en kunstenaar Henry Darger, schetst dit theaterstuk wat het met een mens doet om onopgemerkt te blijven.

(Deze voorstelling is een verplaatste voorstelling)

April 1973. Henry Darger, een teruggetrokken onderhoudsman uit Chicago, zegt de huur van zijn flat op en laat zich opnemen in het bejaardenhuis. Kort daarna overlijdt hij. Op de vraag wat er met zijn meubels en spullen moet gebeuren:
Throw it all away. Too late now.

Wanneer huiseigenaars Kiyoko en Nathan Lerner de flat willen leeghalen, stoten ze op een levenswerk waarvan ze de waarde onmogelijk kunnen geloven. Verspreid in kasten, op tafels en op de grond liggen meer dan 30 000 pagina's, voor-en achterkanten vol getypt, vergezeld van een 300-tal schilderijen. Dargers epos: 'In the realms
of the Unreal'. Hij heeft er 60 jaar aan gewerkt, om zichzelf te redden.

Aan de hand van Dargers dagboeken schrijft regisseur Thomas Janssens een nieuwe tekst voor topacteurs Lynn Van Royen ('De Luizenmoeder', 'Beau Séjour') en Peter De Graef ('Den elfde van den elfde') over wat het met een mens doet om onopgemerkt te blijven.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Standaard: 16.00 €;65+: 15.00 €;-26: 15.00 €;Lerarenkaart / VPK: 15.00 €;Abo 4+ prijs: 12.80 €;Abo 8+ prijs: 11.20 €;Abo 12+ prijs: 11.20 €;Gratis ticket bij abo-hernieuwing: 0.00 €

Waar

cc Het Bolwerk - schouwburg

Organisatie

CC Het Bolwerk

Filter op categorie