Alexandre Cavaliere Quintet - Djangofollies

Violist Alexandre Cavaliere waagt zich op een creatieve manier aan de nalatenschap van Django Reinhardt. Een muzikale reis doorheen zigeunerjazz en bebop, met zowel aandacht voor het swingende en volkse aspect als het doorgedreven improviseren.

Op twaalfjarige leeftijd verblufte violist Alexandre Cavaliere al met zijn muzikale virtuositeit en beheersing van de gypsy swing. Anderhalf decennium later laat hij horen dat je nog altijd creatief aan de slag kan gaan met de intimiderende nalatenschap van de grote Django Reinhardt, de grondlegger van het genre. Zigeunerjazz en bebop worden samengesmolten tot een onweerstaanbaar bruisende mix.

Deze originele verpakking van de manouche van Reinhardt zorgt voor een unieke, virtuoze cocktail. De melodische rijkdom van de musette en zigeunermuziek worden gecombineerd met de vingervlugge, revolutionaire jazzvariant van na het swingtijdperk.

Bij dit concert serveert het cc een verrassingsgerecht met wereldingrediënten. Voor deze www-maaltijd betaal je € 12 bovenop de ticketprijs. Reserveer tickets hiervoor minstens 3 dagen voor het concert.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Standaard: 14.00 €;65+: 13.00 €;-26: 13.00 €;Lerarenkaart / VPK: 13.00 €;Abo 4+ prijs: 11.20 €;Abo 8+ prijs: 9.80 €;Abo 12+ prijs: 9.80 €

Waar

cc Het Bolwerk - polyvalente zaal

Organisatie

CC Het Bolwerk

Filter op categorie