Activiteiten Fiesta Rociera in park Drie Fonteinen vandaag tot 19 uur geannuleerd door stormweer.

Gepubliceerd op zaterdag 8 juni 2019 8.30 u.
Door het stormweer worden de activiteiten op zaterdag 8 juni geannuleerd tot 19 uur.

Het stadsbestuur van Vilvoorde ziet zich genoodzaakt om de activiteiten van de Spaanse Andalusische feesten, de Fiesta Rociera, van zaterdag 7 juni tot 19 uur te annuleren. Deze beslissing werd genomen na overleg met de organisatie van de Fiesta Rociera en de veiligheidsdiensten.

Het tweedaags Spaans-Andalusisch festival gaat traditioneel door in het park Drie Fonteinen in Vilvoorde, meer bepaald in het Ruiterijcomplex. Door het stormweer – dat inmiddels al heel wat schade heeft aangebracht in het park – zag het stadsbestuur zich verplicht om het park volledig af te sluiten en de activiteiten van de Fiesta Rociera tot 19 uur te annuleren.

De stad roept iedereen op om vandaag, zaterdag 8 juni, het park niet te betreden totdat de stormwinden geluwd zijn. Deze beslissing houdt in dat de traditionele processie van de Fiesta Rociera die vandaag werd voorzien, wordt geannuleerd, evenals alle activiteiten die in de namiddag werden voorzien. Volgens de voorspelling van het KMI zal de wind merkbaar minderen vanaf 17 uur en zullen er geen windstoten meer zijn tegen 19 uur. Hierdoor zullen de activiteiten vanaf 19 uur wél kunnen doorgaan. De paardenshow van zaterdag 8 juni, wordt verplaatst naar zondagnamiddag.

Iedereen is vanavond vanaf 19 uur en morgen dan ook zeker welkom om deel te nemen aan deze kleurrijke Zuiders feesten in het park Drie Fonteinen.