Boekenstoet

Boekenstoet is een voorleesproject waarbij vrijwilligers gaan voorlezen bij gezinnen met kinderen van 4 tot 9 jaar waar thuis weinig of geen (voor)leestraditie bestaat. Door thuis te gaan voorlezen wil Boekenstoet kinderen in hun vertrouwde omgeving laten genieten van verhalen en (prenten)boeken in het Nederlands.

Wanneer

Gedurende 5-6 maanden komt een vrijwilliger tien keer een uurtje voorlezen. De vrijwilliger maakt ook eenmaal een uitstap met het gezin naar Bibliotheek Vilvoorde en een lokale activiteit.

De volgende editie gaat door van 9 oktober 2021 tot en met 26 maart 2022.

Waar

De voorleessessies vinden plaats bij de gezinnen thuis.

Tarief

Deelname van gezinnen is gratis. De inschrijvingen verlopen via de school van de leerlingen.

Voor wie

Voor gezinnen met kinderen tussen 4 en 9 jaar waarbij thuis geen (voor)leestraditie bestaat en voor vrijwilligers die van (voor)lezen houden!

Boekenstoet zet in op taalstimulering, leesbevordering en participatie om zo de kansen van kinderen/gezinnen vergroten.

Inschrijven

De Vilvoordse scholen selecteren de kinderen die Boekenstoet het meest nodig hebben en verzorgen de inschrijving. Inschrijven via stad Vilvoorde is dus niet mogelijk. Vraag de school naar de mogelijkheden.

(Voor)leesliefhebbers gezocht

Ben je ouder dan 16 en hou je van verhalen? Wil je je enthousiasme voor boeken delen met jonge kinderen? Dan is Boekenstoet iets voor jou! Stel je dan kandidaat door een e-mail te sturen naar gelijke.kansen@vilvoorde.be of bel naar 02 255 79 32.

Alle vrijwilligers krijgen een vrijwilligersvergoeding voor elke voorleesbeurt en een gratis lidmaatschap van Bibliotheek Vilvoorde, zodat zij boeken, strips of spelletjes kunnen gebruiken tijdens het voorleesuurtje. Alle vrijwilligers krijgen vooraf ook een vorming rond voorleestechnieken en contact met gezinnen.