Brusselsesteenweg deels open voor verkeer

Gepubliceerd op woensdag 27 februari 2019 9.59 u.
De Brusselsesteenweg wordt deels opengesteld voor doorgaand verkeer: op het baanvak langs de zijde van het kanaal.

Uit veiligheidsoverwegingen blijft het vak langs de zijde van de woningen afgesloten. Dit is de conclusie van het college van burgemeester en schepenen naar aanleiding van het definitieve rapport over de toestand van de Brusselsesteenweg.

In oktober 2018 bleek uit een voorlopig rapport dat de riolering van de Brusselsesteenweg ter hoogte van de Lenterik zodanig beschadigd was dat het vrachtverkeer (3,5 ton) van de steenweg geweerd moest worden. De burgemeester besliste daarom op 8 oktober tot een verbod voor vrachtverkeer op de Brusselsesteenweg, in afwachting van een definitief verslag over de stabiliteit van de weg. Toen het vrachtverkeer zich niets van dat verbod aantrok, liet de burgemeester op 12 oktober de weg volledig afsluiten voor alle doorgaand verkeer.

Definitief besluit: Brusselsesteenweg deels open voor verkeer

De burgemeester heeft recent een definitief verslag ontvangen. Het verslag besluit dat het slechts noodzakelijk is om één van de twee rijstroken af te sluiten. De burgemeester heeft naar aanleiding van dit verslag zijn maatregel bijgesteld, waardoor nu slechts één rijstrook afgesloten is.

Verkeer is weer in beide richtingen mogelijk. Omdat er slechts één rijstrook beschikbaar is, zal er een verkeerslicht geplaatst worden. Daardoor kan doorgaand verkeer afwisselend over de beschikbare rijstrook rijden.