Crazy Horse wandeling

Wat: Wandelzoektocht met Messenger Chatbot.
Waar: Houtem (Vilvoorde).
Startpunt: Sint-Antoniuskerk, Karel Trekelstraat 46, 1800 Houtem.
Doel van het spel: punten verdienen door tijdens de wandeling leuke opdrachten te doen en foto’s te nemen.
Leeftijd: 3-12 jaar.
Lengte wandeling: +/- 5 km.
Duurtijd: 2 à 3 uur wandelen en spelen.

Ga je mee op avonturentocht met de Crazy Horse? Dit gek paard stelt onderweg allerlei gekke vragen en heeft opdrachten voor jullie klaar. Zelf is hij ook wel een beetje loco. Hij houdt van frietjes, suikerspinnen, spelen op de tablet en zijn liefje Marie, maar hij gaat ook graag naar buiten want daar is veel te beleven! Dit krijg je allemaal te zien in de filmpjes en foto’s die hij doorstuurt via Messenger.

Je wandelt ongeveer 5 km terwijl je foto’s neemt en opdrachten uitvoert. Je volgt grotendeels de bewegwijzerde Trage Wegenwandeling in Houtem. Dit wandelspel start aan de kerk van Houtem. Voor het vertrek druk je de routekaart met fotodetails (voor de ouders) en een blad met zoekopdrachten voor de kinderen af. Trek ook je laarzen of stapschoenen aan om de plassen en modder te trotseren.

Voor je vertrekt tref je thuis al enkele voorbereidingen:

  1. Vraag een spelcode aan via volgende link (kies voor Crazy Horse Vilvoorde): www.dasbox.be/spelcodes.
  2. Je hebt een Messengeraccount nodig gekoppeld aan een actief Facebookprofiel. Indien je hier niet over beschikt, dan kan je een spelaccount aanvragen door een mailtje te sturen naar info@dasbox.be.
  3. Installeer Facebook Messenger op je telefoon en zoek naar “crazyhorsedasbox” of tik “m.me/crazyhorsedasbox” in op je browser.
  4. Zeg ‘Hallo’ tegen de Crazy Horse (je spelleider) en voer de spelcode in. De Crazy Horse legt je uit hoe het spel in elkaar zit.
  5. Reageert de Crazy Horse niet als je ‘Hallo’ tikt, dan is je Messenger Account niet gekoppeld aan een Facebookprofiel. Probeer met de Messenger Account van een ander gezinslid of mail naar info@dasbox.be.
  6. Zorg ervoor dat je telefoon 100 % opgeladen is voor je vertrekt en je eventueel een powerbank bij hebt. Het gebruik van de chatbot kan het energieniveau van de batterij snel doen slinken, zeker als het toestel al wat ouder is.
  7. Neem zeker de afgedrukte speldocumenten mee (zie hieronder) naar het startpunt.
  8. Problemen bij het opstarten of onderweg? Contacteer dan deze hulplijn: 0485 85 85 86 of mail naar info@dasbox.be.
  9. Spelen maar! De Crazy Horse helpt je verder op weg. Opdrachten krijg je door het juiste nummer in te voeren.

Er zijn 15 stopplaatsen met opdrachten aangeduid met een nummer op de kaart. Onderweg kan je ook nog 30 andere opdrachten uitvoeren op locatie naar keuze.