De leukste vakantie

Gepubliceerd op maandag 10 februari 2020 9.30 u.
Stad Vilvoorde heeft traditioneel een ruim aanbod aan speelpleinen en sportkampen. Dit jaar wordt een extra aanbod voorzien tijdens de schoolvakanties! In totaal zijn er 16 externe organisaties die vakantieaanbod voor kinderen organiseren. Opgelet: volzet is volzet, dus wees er snel bij!

Schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati: “Dit jaar hebben we bewust gekozen om extra aanbod te voorzien omdat we merken dat onze speelpleinwerking en de sportkampen steeds populairder worden. Als snelst groeiende stad van Vlaanderen met de jongste bevolking willen we alle kinderen de kans geven om deel te nemen aan de toffe activiteiten die we organiseren. Jongeren die het financieel moeilijker hebben kunnen via de vrijetijdspas bijzonder voordelig deelnemen aan zowel speelpleinen als sportkampen. Ook dat vinden we belangrijk.”

Kleuters kunnen vanaf nu tijdens de krokus- en zomervakantie terecht in de goede handen van Little Ball Village. Zij organiseren kleutersportkampjes en zetten hierbij in op creativiteit, inleving en variatie om kinderen op dergelijke jonge leeftijd te boeien. De capaciteit is bewust beperkt gehouden om elke kleuter de nodige aandacht te kunnen geven. Deze sportkampjes zullen plaatsvinden in de GO! basisschool Kaleido in de Leuvensestraat.

Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen in de zomervakantie massaal hun energie kwijt op de YES Sportkampen! Zij organiseren unieke en uitdagende sportkampen, met de focus op vernieuwende en verrassende activiteiten. In een grote groep vinden jongeren bij hen de energie en de steun om elke uitdaging aan te gaan en te experimenteren. Wieltjeskamp, avonturenkamp of toch liever een creatief kamp? Op de Asiat-site, met zijn 3,5 hectare speelzone en een heus speelbos, worden zij met open armen ontvangen door het team van YES Sportkampen.

Voor kinderen van 3 tot 12 jaar die liever op ontdekking gaan in de natuur en er tot rust komen is The Hedge onze nieuwste aanwinst. The Hedge is een hele week verkennen, spelen, onderzoeken en proeven van de natuur. Kinderen komen er in kleine groepjes alles te weten over waterdiertjes, vogels, kriebelbeestjes, paardenbloemen en andere plantjes. Deze kampjes worden georganiseerd van 3 augustus tot en met 7 augustus en gaan ook door op de weelderig groene Asiat-site.

Naast deze nieuwkomers zijn er natuurlijk ook de vaste waarden voor de inwoners van Vilvoorde. Circolito voorziet in de zomer opnieuw circusweken voor lagere schoolkinderen en tieners. Hier proeven kinderen van een mix van jongleren, bordjes draaien, diabolo, bal- en tonlopen, koorddansen, trapeze, stelten, … Hun lessen zijn zowel voor beginners als voor gevorderden.

Wie eerder fan is van een acrobatische vorm van springtouwen, kan tijdens de zomervakantie terecht bij Fungy Skip (kinderen van geboortejaar 2014).

Kleuters en lagere schoolkinderen kunnen ook terecht bij Idee Kids: projectkampen met veel beweging en gezonde tussendoortjes. De kampen gaan door in Grimbergen, maar ze aanvaarden de Vilvoordse vrijetijdspas. Vilvoordenaars zijn ook zeker welkom.

De Koninklijke Vilvoorde Atletiek Club (K.V.A.C) organiseert atletiekkampen voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar in de paas- en zomervakantie. Sparta Vilvoorde organiseert atletiekkampen voor kinderen tussen 5 en 12 jaar, enkel in de zomervakantie. Meisjes en jongens vanaf 6 jaar die liever een triatlonkamp willen doen kunnen in de zomervakantie terecht bij Tribe.

Dansers kunnen dan weer terecht bij Ines Mier Dancers en Viadans. Ines Mier Dancers organiseert danskampen voor zowel kleuters, lagere schoolkinderen als tieners, in elke schoolvakantie. Viadans organiseert ook danskampen voor deze leeftijden maar enkel in de zomervakantie.

Voetballers hebben de keuze uit kampen van Vilvoorde City (4 tot 18 jaar) of van Infinity Football Vilvoorde (6 tot 13 jaar). Beide clubs organiseren voetbalkampen in de paasvakantie.

Tennissen kan bij de kampen van Park Tennis Klub Vilvoorde (PTKV). Zij organiseren tenniskampen voor kinderen van 3 tot 16 jaar in de paas-, zomer- en kerstvakantie. Waterpret- of zeilkampen worden aangeboden door vzw WSKLuM Vilvoorde, de watersportkring van de luchtmacht. Deze kampen zijn voor kinderen van 8 tot 16 jaar en gaan door in de zomervakantie.

Mish Mash – de tienerwerking van de stad – biedt nu ook de mogelijkheid om op voorhand in te schrijven voor de dagwerking. Dit kan aan de balie van de diensten Jeugd en Sport in het administratief centrum Mattenkot of online via de website van stad Vilvoorde. Tieners kunnen tijdens schoolvakanties voortaan bij hen terecht op maandag, dinsdag en woensdag voor tal van activiteiten en workshops in cc Het Bolwerk. Op vrijdag gaan ze steeds op uitstap. Voor de paasvakantie geldt dit enkel voor de eerste week, in de zomer tot en met 14 augustus.

Wil je graag alle informatie over de nieuwkomers en ons traditioneel aanbod voor zowel kleuters als lagere schoolkinderen en tieners? Bekijk dan zeker de folder op https://www.vilvoorde.be/deleukstevakantie. Voor de speelpleinen en de sportkampen vind je ook op welke data de inschrijvingen beginnen. Let op! Voor de krokus- en de paasvakantie zijn deze reeds lopende, voor de zomervakantie starten deze voor inwoners van Vilvoorde op 20 april.