De Woon+bus

In de Woon+bus krijg je gratis advies over energie besparen, renoveren en duurzaam wonen. Bovendien kan je voor slechts 40 euro een energieaudit van je woning aanvragen om te zien waar er energie en dus ook geld verloren gaat!

Locatie


De Woon+bus komt naar je toe. Je kan wekelijks op drie momenten langskomen: dinsdag tussen 13 en 16 uur, woensdag tussen 12 en 15 uur en donderdag tussen 15 en 18 uur.

 • Faubourg – Tulpenstraat/Geraniumstraat, aan parking sporthal Hazeweide: van 29 april tot 10 mei 2019;
 • Houtem – Trekelstraat (Karel), aan de parking van frituur 't Pleintje: van 13 tot 24 mei 2019
  Opgelet: op 13 mei staat de Woon+bus op de jaarmarkt in de Nowélei (Jean Baptiste);
 • Centrum – kruising Rooseveltlaan (Franklin) en Mechelsesteenweg: van 27 mei tot 7 juni 2019;
 • Kassei – Ennepetalplein: van 10 tot 21 juni 2019.

De exacte planning kan je ook steeds raadplegen op onze Klimaatactief Facebookpagina.

Tips


Je kan bij ons terecht voor praktisch bespaaradvies op maat van jouw woning. Dit doen we door jouw huis te analyseren en je advies over je specifieke energieproblemen te geven.

   • energieaudit van je woning
    Door slecht geïsoleerde daken, muren en ramen gaat er enorm veel energie verloren. Met de steeds duurder wordende energieprijzen merken we dit ook aan onze energiefactuur. In de Woon+bus kan je een energieaudit aanvragen. Bij zo’n audit komt een energie-expert langs bij je thuis om te analyseren waar en hoe je de energie-efficiëntie van je woning kan verbeteren. Een energieaudit kost 40 euro.

   • warmteverlies in kaart brengen? schrijf je snel in voor een warmtescan!
    Inwoners van Vilvoorde krijgen de kans om tijdens de herfst en winter goedkoop een warmtescan van hun woning te laten uitvoeren. Voor slechts 40 euro gaat een energiedeskundige van vzw 3Wplus (die samenwerkt met het stadsbestuur) met een warmtebeeldcamera na waar precies in de woning warmte verloren gaat. Zo’n toestel is nodig aangezien warmteverlies niet met het blote oog waarneembaar is. De camera stelt de deskundige in staat om infraroodfoto’s van de woning te nemen, zowel aan de buitenkant als aan de binnenzijde.
    Na het onderzoek ter plaatse stelt de expert een rapport op, met daarin onder meer sprekende infraroodbeelden die het warmteverlies aan de hand van kleuren duidelijk maken. Verder staan in het rapport tips en technische adviezen om het warmteverlies tegen te gaan. De energiedeskundige geeft ook uitleg over premies en begeleidt je bij offertes. Een warmtescan uitvoeren kan enkel tijdens de herfst en winter. Het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten moet voldoende groot zijn, anders is het warmteverlies niet of niet goed te meten. Een warmtescan aanvragen, kan via 0484 92 44 64 of woonplus@vilvoorde.be.
    Door het warme weer kan een warmtescan pas opnieuw aangevraagd worden in de herfst/winter van 2019.

Provinciale groepsaankoop zonnepanelen, isolatie en ramen


Inwoners van Vilvoorde kunnen het hele jaar door intekenen op de provinciale groepsaankoop van zonnepanelen, isolatie en isolerende ramen. Wil je je energieverbruik en bijhorende factuur binnen de perken houden, en tegelijkertijd voor minder CO2-uitstoot zorgen? Dat kan met de groepsaankoop van de provincie Vlaams-Brabant. Je dak, zoldervloer en muren isoleren kan aan een scherpe prijs, net als het plaatsen van goed isolerende ramen en zonnepanelen.

Waarom isoleren?

   • een niet-geïsoleerde woning verliest 30% van de warmte langs het dak, 20% langs de muren en 15% langs de ramen.
   • tegen 2020 moeten alle daken in Vlaanderen geïsoleerd zijn.
   • isoleren verhoogt de waarde en het wooncomfort van je woning.

Waarom zonnepanelen?

   • de gemiddelde terugverdientijd bedraagt tussen de 9 en 14 jaar.
   • de installatieprijs is de laatste jaren sterk gedaald.

 Waarom kiezen voor de groepsaankoop?

   • garantie op een correcte prijsbetrouwbare aannemers en een hoge kwaliteit van materialen en plaatsing.
   • keuze uit verschillende soorten isolatie, ramen en zonnepanelen.
   • vrijblijvend inschrijven zonder verplichting om de offerte te aanvaarden.

Inschrijven kan via www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen.

Meer info kan je vinden in de Woon+bus (woonplus@vilvoorde.be).

Vragen?


Contacteer ons via woonplus@vilvoorde.be of op het nummer 0484 92 44 64. De Woon+bus is een samenwerking tussen stad Vilvoorde en 3Wplus in het kader van Vilvoorde Klimaatactief.