Naar inhoud

kinderdagverblijf KaDeeke

Het stedelijk kinderdagverblijf KaDeeke bevindt zich aan de Nieuwe Rolleweg 151 en biedt plaats aan 110 kindjes. Volledig in lijn met de visie van duurzaamheid die Vilvoorde als groene stad naast het water hoog wenst te houden, is het gebouw opgemaakt als passief huis met zonnepanelen, daktuinen, recuperatie van regenwater en dit alles in een heel groene omgeving. Het gebouw werd geïntegreerd in het park Rolleveld.

 

Het KaDeeke wil nog een ware thuisomgeving creëren voor kinderen en werkt hiervoor met 10 kleine huisjes waar alles is in voorzien: elk huisje heeft een leefruimte, 4 slaapkamers, badkamer, keuken en mogelijkheid tot buitenspelen. Elk huisje beschikt ook over inrichting en materialen om kinderen van elke leeftijd te stimuleren. De huisjes geven uit op een centrale speelruimte.

 

Het KaDeeke kiest bewust voor een nieuwe inhoudelijke werking en visie. In de nieuwe verticale werking leven kinderen van verschillende leeftijden samen zoals in een thuissituatie. Dit draagt bij tot hechtere relaties tussen begeleiders, kinderen en ouders en zorgt ervoor dat kinderen veel van elkaar leren.

 

Elk kind is uniek, met een eigen karakter, temperament en mogelijkheden. Het KaDeeke respecteert deze individuele eigenschappen en werkt volgens het ritme van ieder kind.

 

Kinderdagverblijf KaDeeke heeft ook een erkenning als coördinatiepunt flexibele en occasionele opvang voor de zorgregio Vilvoorde. Deze zorgregio omvat Vilvoorde, Grimbergen, Machelen, Steenokkerzeel, Zemst en Kampenhout.

 

Klik hier voor het huishoudelijk reglement.

Contact

kinderdagverblijf KaDeeke

Nieuwe Rolleweg 151
1800 Vilvoorde


tel. 02 255 46 70
fax 02 255 47 88

Openingstijden

maandag tot vrijdag van 7 tot 18 uur