Naar inhoud

dienst sociale zaken

administratief centrum Mattenkot

De dienst sociale zaken is verantwoordelijk voor het sociaal beleid, het beleid rond kinderopvang, senioren-, gehandicapten-, gezondheids- en tewerkstellingsbeleid. Ze staan in voor maaltijden aan huis en in de dienstencentra, gratis huisvuilzakken voor personen met specifieke gezondheidsproblemen, de vrijetijdspas, gratis toegangsbadge openbaar toilet gehandicapten op de Rooseveltlaan (Franklin), de gratis begeleiderspas voor sport- en culturele activiteiten, bibliotheek aan huis, info over kinderopvangmogelijkheden.

Je kan hier steeds terecht over de toelagen voor sociale organisaties/verenigingen en seniorenbonden en voor bepaalde premies zoals de premie thuishulp voor behoeftige senioren, de geboorte- en adoptiepremie, de geboorteboom,….

De dienst sociale zaken werkt ook rond gezondheidsbeleid en organiseert acties voor alle Vilvoordenaars, jong en oud, rond gezondheid (rookstopbegeleiding, De Staat van uw Prostaat, gezonde voeding voor scholen en dienstencentra, griepvaccinatie,…). In dit kader behandelen zij ook de aanvragen voor projectsubsidie gezondheid.

De dienst staat ook in voor senioren- en gehandicaptenfeesten, het kerstfeest voor alleenstaande senioren, cursussen en infomomenten, de seniorengids en de infogids van de VAG.

De dienst verzorgt het secretariaat van volgende adviesraden: de Vilvoordse Adviesraad voor Seniorenbeleid (VIAS), de Vilvoordse Adviesraad voor Gehandicapten (VAG), het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) alsook van de stichting Bejaardenzorg Pieders (o.a. uitlenen van noodoproepsystemen).

De dienst volgt verder ook de wetgeving en de nieuwe ontwikkelingen inzake sociale economie, lokale diensteneconomie , tewerkstellings- en activeringsmaatregelen van kansengroepen op en informeert het bestuur en de partners in Vilvoorde zodat deze kunnen anticiperen.

 

In het administratief centrum Mattenkot, Lange Molensstraat 44, worden een aantal zitdagen georganiseerd.  Klik hier voor een overzicht.

 


Meer informatie over de sociale dienstverlening vind je in de rubriek Zorg en Welzijn.

Dienstgerelateerde onderwerpen

Contact

dienst sociale zaken

administratief centrum Mattenkot, Lange Molensstraat 44
1800 Vilvoorde


tel. 02 255 79 20
fax 02 255 47 83

Openingstijden

  • maandag, donderdag, vrijdag: van 9 tot 12 uur;
  • dinsdag: van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18.30 uur;
  • woensdag: van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.

Op maandag- en donderdagnamiddag zijn de diensten telefonisch bereikbaar tussen 13.30 en 16 uur.

Meer info