Enkele jaren voor de Eerste Wereldoorlog verscheen Daniël Campion ten tonele na zijn aankoop van kasteel LEcluse. Hij was de oudste zoon van het Vilvoordse liberale boegbeeld en gemeenteraadslid Ferdinand Campion. Daniël Campion wist al snel zijn eigen strepen te verdienen als succesvol industrieel bij onder meer de Chemin de Fer Industriel en de Molens Drie Fonteinen. Naast zijn officiële functies, was Campion ook een graag geziene gast in het Vilvoordse verenigingsleven. Als eigenaar van het kasteeldomein LEcluse zou hij blijvende veranderingen aanbrengen aan het park.
Campion was namelijk ook een verwoed verzamelaar van bouwkundig erfgoed uit de regio. Al dan niet bedreigde gebouwen liet hij steen voor steen afbreken op hun oorspronkelijke locatie om ze opnieuw op te bouwen op zijn domein. Al snel transformeerde zijn eigendom in een Bokrijk avant la lettre. Onder meer de Lendrikkapel, oorspronkelijk uit Neder-over-Heembeek, en de schandpaal, oorspronkelijk uit Zaventem, kwamen zo in het park Drie Fonteinen terecht.
Het grootste historische gebouw dat Campion op zijn domein liet heropbouwen, was het zogenoemde Spaans Huis. Het maakte oorspronkelijk deel uit van een historische hoeve in Meise en werd door Campion in 1909 opgekocht. Eenmaal opgebouwd op zijn domein in Vilvoorde richtte hij het in als zijn privémuseum met een uitgebreide verzameling aan schilderijen en historische artefacten. Zowel het huis als de volledige inboedel gingen echter verloren bij een luchtbombardement op 1 mei 1944.