Energiecrisis - vragen en tijdelijke maatregelen

Felle stijging energieprijzen

De prijzen voor elektriciteit en aardgas schommelen sterk sinds de crisis in Oekraïne met vaak prijsstijgingen tot gevolg. Energieleveranciers rekenen die hogere prijzen door aan wie een variabel energiecontract heeft of een nieuw energiecontract afsluit. De hogere prijzen zijn er niet enkel in België en Vlaanderen, maar in heel Europa.

Tijdelijke maatregelen

Om die reden verlenen de verschillende overheden een aantal steunmaatregelen aan burgers en ondernemingen. Hieronder vindt u een lijst van linken terug naar al die tijdelijke maatregelen. Vragen bij een van die maatregelen, contacteer dan de betreffende overheid. Nog steeds niet duidelijk, dan kan het Energiepunt Vilvoorde je verder wegwijs helpen. Het Energiepunt Vilvoorde bereik je via 02 255 47 56 of energiepunt@vilvoorde.be.

  • De Vlaamse maatregelen vind je hier.
  • De federale maatregelen vind je hier.
  • Specifieke vragen rond het sociaal tarief vind je hier.

Kijk deze rubriek regelmatig na, gezien er regelmatig aanpassingen of uitbreidingen uitgevaardigd worden.

Veelgestelde vragen

We bundelen de veelgestelde vragen in het document in bijlage. Ook dit document kan je regelmatig nalezen, gezien er regelmatig aanvullingen gebeuren. Heb je zelf een vraag, dan bezorgen we je antwoord en voegen we ze indien relevant toe aan dit document.