Escapegame The Horseman - Ontrafel het mysterie van de gebrandmerkte paarden!


Al enkele weken regent het op het politiebureau van commissaris Dedecker meldingen van gebrandmerkte paarden. Dedecker vermoedt dat de afgelasting van de jaarmarkt er voor iets tussenzit, maar van de dader(s) is voorlopig geen spoor.

Daarom doet de commissaris vanaf zaterdag 24 april tot en met zondag 27 juni een beroep op jullie! Trek met een groepje van minstens 2 spelers de stad in en ontrafel het mysterie van de gebrandmerkte paarden.

Deze Escape Game speelt zich dus af in de buitenlucht (grotendeels op het parcours van de jaarmarkt) en is gericht op spelers ouder dan 16 jaar. Kinderen kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Reken op zo’n twee à drie uur tijd om te spelen.

Je kan de zoektocht op elk moment van de dag starten, maar vermijd populaire start tijdstippen zoals zaterdag of zondag om 14 uur om relaxed te kunnen spelen. De startplaats is het stadhuis op de Grote Markt. Daar neem je via Facebook Messenger contact op met commissaris Dedecker voor de briefing.

En voor de beste rechercheurs is een prijs weggelegd.

Zin om te spelen? Top, zorg dan dat zeker één iemand van je team nauwkeurig de volgende instructies volgt om klaargestoomd te worden voor de spannende crimitocht:

  1. Vraag een spelcode aan via www.dasbox.be/spelcodes en kies voor Horse Man Vilvoorde
  2. Je hebt een Messenger-account nodig, gekoppeld aan een actief Facebook-profiel. Indien je daar niet over beschikt, kan je een spelaccount aanvragen door een mailtje te sturen naar info@dasbox.be.
  3. Installeer Facebook Messenger op je smartphone en zoek naar “supersecretdasbox” of tik “m.me/supersecretdasbox” in op je browser (internet) van je telefoon.
  4. Typ “Hallo” en voer de spelcode in. Zo maak je kennis met Commissaris D., die jullie zal begeleiden tijdens het spel.
  5. Reageert de Messenger-bot niet als je “Hallo” tikt, dan is je Messenger-account niet gelinkt aan een Facebookprofiel. Probeer met een ander Messenger-account of mail naar info@dasbox.be.
  6. Heb je andere problemen bij het opstarten of onderweg, contacteer dan onze hulplijn op 0485 85 85 86 of mail naar info@dasbox.be.
  7. Zorg ervoor dat je telefoon 100% is opgeladen voor je vertrekt. Het contact met de chatbot kan je batterijniveau snel doen slinken en zeker voor oudere toestellen is een powerbank geen overbodige luxe.
  8. Tot slot download je vooraf best de Eufy Security app. Die zal je éénmalig nodig hebben tijdens het spel en is makkelijk te installeren via de Play Store (voor Android-toestellen) of de App Store (voor Apple-gebruikers). Je hoeft geen account aan te maken of in te loggen, gewoon downloaden volstaat.
  9. Als dat allemaal gelukt is, ben je klaar om op pad te gaan. Neem pen en papier mee en begeef je naar de Grote Markt van Vilvoorde, waar de commissaris je verdere instructies zal geven om het spel te starten.

Opmerking: als je vroeger reeds het Super Secret spel gespeeld hebt in Drie Fonteinen park, dan tik je eerst STOP in de Messenger bot om een nieuw spel te kunnen starten.