Fietsvrienden

Stad Vilvoorde organiseert steeds na de Fietslessen voor Volwassenen het project Fietsvrienden. Gedurende 3 maanden gaan verschillende duo’s, telkens een anderstalige en Nederlandstalige Vilvoordenaar, door de stad en haar omgeving fietsen. Samen maken zij 10 fietstochtjes naar recreatieve en nuttige plaatsen in de buurt zoals de Bibliotheek, het dienstencentrum, het stadhuis,.. Voor en na het fietsen wordt gesproken in het Nederlands over verschillende thema's.

Wanneer

Fietsvrienden vindt jaarlijks plaats aansluitend op de lessenreeks Fietsen voor volwassenen. De volgende editie gaat door van zaterdag 11 juni 2022 tot zaterdag 17 september 2022.

Tarief

Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht.

Voor wie

Het project Fietsvrienden richt zich op anderstalige volwassenen die lessen Nederlands volgen bij LIGO of CVO en die reeds fietslessen (fietsen voor volwassenen) volgden of goed kunnen fietsen.

Daarnaast is het project voor sociale en hulpvaardige vrijwilligers die van fietsen houden. Per leertraject worden er 10 duo’s gevormd.

Inschrijven

Hou je van fietsen en wil je graag Nederlands oefenen? Schrijf je in!
Via mail gelijke.kansen@vilvoorde.be of telefonisch via 02 255 79 32.

Helpende fietsers gezocht

Vind je het leuk om te fietsen en help je graag iemand met het oefenen van zijn of haar Nederlands? Stel je dan kandidaat door een e-mail te sturen naar gelijke.kansen@vilvoorde.be of bel naar 02 255 79 32.

Alle vrijwilligers krijgen vooraf een vorming rond taalstimulering en fietsbegeleiding.