Fotoshoot ‘Wij, Vilvoordenaars’

Stad Vilvoorde besliste in februari 2020 om de portretten van de koningen in de stadsfeestzaal weg te halen en te vervangen door een artistiek project dat de inwoners van Vilvoorde vertegenwoordigt. Fotografe Trudy Kazangu wil daarom zoveel mogelijk Vilvoordenaars voor de lens halen om 6 fotocollages te creëren die de diversiteit van de Vilvoordse samenleving weerspiegelen. “Zo straalt de stadsfeestzaal van Vilvoorde binnenkort uit dat iedereen welkom is, ongeacht afkomst.", aldus burgemeester Hans Bonte.


Respect voor de geschiedenis


Stad Vilvoorde wil met dit project de geschiedenis zeker niet uitwissen, noch van het koningshuis noch van de stadsfeestzaal. Integendeel, de link met het koningshuis zal subtiel verwerkt worden in de portretten en er wordt uitleg voorzien waar nodig.


Oproep fotoshoot!


Iedereen die in Vilvoorde woont en minimum 18 jaar is, mag zich kandidaat stellen voor de fotoshoot. Een fotoshoot duurt max 10 minuten.

Deze vindt plaats in cc Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17 te 1800 Vilvoorde.

Belangrijk om te weten is dat jouw foto slechts gedeeltelijk wordt gebruikt. Je oog, je mond, je neus, … zal worden verwerkt tot een fotocollage waarin verschillende Vilvoordenaars worden geïntegreerd. Het resultaat van deze collage zal twee jaar lang te zien zijn in de stadsfeestzaal van het stadhuis. Hiernaast zie je twee fictieve voorbeelden van zo’n collage.


Interesse?


De eerstkomende momenten voor een fotoshoot zijn:

  • woensdag 23 september tussen 17 en 20 uur (exporuimte – verdiep +1),
  • donderdag 24 september tussen 18 en 20 uur (hobbylokaal – verdiep -1),
  • zondag 27 september tussen 16 en 20 uur (ontmoetingsruimte – gelijkvloers, achteraan),
  • woensdag 30 september tussen 17.30 en 20 uur (exporuimte – verdiep +1).

Vul onderaan het inschrijvingsformulier in. Wij laten je via mail nog een exact tijdstip weten in het door u gekozen tijdsblok. Hou het door u gekozen tijdsblok alvast vrij in je agenda.


Corona-regels


Cc Het Bolwerk is een openbaar gebouw dat in de mondmasker-verplichte zone ligt. Dit betekent dat je een mondmasker dient aan te doen op straat. Ook wanneer je het gebouw betreedt, moet je een mondmasker dragen. In de fotostudio zelf mag je het mondmasker afdoen. De fotografe zal een mondmasker dragen tijdens de fotoshoot. We vragen ook om je handen te ontsmetten bij het betreden van cc Het Bolwerk.


Privacy en auteursrechten


Stad Vilvoorde behandelt de persoonsgegevens strikt vertrouwelijk met respect voor de persoonlijke levenssfeer. De gegevens van een deelnemer dienen om contact op te nemen indien nodig. Het adres wordt gevraagd in het kader van de maatregelen rond het corona contactonderzoek.

De auteursrechten van de foto’s blijven bij de fotograaf. Als deelnemer aan de fotoshoot kan je wel gratis je (digitale) foto opvragen. Stad Vilvoorde zal de foto’s niet zonder voorafgaande toestemming gebruiken voor andere doeleinden dan deze tentoonstelling.

Wij danken je alvast voor je medewerking!


Meer info?


dienst Vrije Tijd
stefaan.fabri@vilvoorde.be