Fotozoektochten en (inter)actieve wandelingen

 Belpop Bonanza wandelroute

Belpop Bonanza wandelroute

Stapschoenen en een smartphone. Dat is het enige wat je nodig hebt om deze zomer een duik te nemen in het muzikale verleden van Vilvoorde. Jan Delvaux en Jimmy Dewit gidsen jou virtueel door het Vilvoords Belpop-erfgoed, aan de hand van QR-codes waarachter steeds een mooi verhaal schuilt. Download de brochure voor meer informatie en het routeplan.

Deze wandeling kan je ook als fietstocht doen.

afstand14 km

rolstoel geen info over toegankelijkheid

downloads brochure

 Stal Cheval wandeling

Stal Cheval wandeling

De Vilvoordse vereniging Stal Cheval maakte een fotozoektocht rond graffiti in Vilvoorde. De zoektocht kan je zowel te voet als met de fiets doen. Een aanrader voor wie Vilvoorde al goed kent en de stad graag eens op een andere manier ontdekt.

Deze fotozoektocht kan je ook als fietstocht doen.

afstand12 km

rolstoel toegankelijk voor buggy of rolwagen

downloads brochure

 Van speelplek tot speelplek wandelingen

Van speelplek tot speelplek – 3 wandelingen

De Gezinsbond maakte drie buggywandelingen boordevol speeltips voor kinderen. De wandelingen hebben allemaal hetzelfde start- en eindpunt, maar houden rekening met grote en minder grote stappers: er is een wandeling van 3.8 km, één van 5.5 km en één van 6.3 km. Bovendien kan je aan de wandeling ook een fotozoektocht koppelen. Wie vóór eind september het juiste antwoord indient, maakt kans op een Vilvoordebon ter waarde van 25 euro.

afstand3,8 km, 5,5 km of 6,3 km

rolstoel zeer geschikt voor buggy of rolwagen

downloads brochure 3.8 km / 5.5 km / 6.3 km

Pjeirefretterszoektocht

Pjeirefretterswandelzoektocht

KWB Vilvoorde Sint-Jozef organiseert dit jaar een zomerzoektocht, waar enkele mooie prijzen mee te winnen zijn. Om hier kans op te maken, plaats je tijdens je tocht 24 foto’s in de juiste volgorde. Je startpunt kan je zelf kiezen: om het even waar op het parcours kan je starten en eindigen. De wedstrijd loopt tot 30 september, dus lees het reglement, download het routeplan, het fotoblad en het antwoordblad, en ga op pad.

afstand6 km

rolstoelgeen informatie over toegankelijkheid

downloads reglement / routeplan / foto's / antwoordblad

 Oriëntatieloop Domein 3 Fonteinen

Oriëntatiewandeling Domein 3 Fonteinen

De Vilvoordse Atletiek Club bokste een oriëntatieloop in elkaar. Hierbij geen plannetje zoals bij de andere wandelingen: aan de hand van coördinaten zoek je zelf je weg in Google Maps. Op elke locatie daagt de VAC je bovendien uit tot een extra oefening. Deze oefeningen zijn niet verplicht, maar wel een aanrader voor wie er graag een sportieve activiteit van maakt. Om goed voorbereid aan deze oriëntatieloop te starten, kan je de uitleg, het coördinatenblad en het oplossingenblad downloaden.

afstand4 of 6 km

rolstoel niet toegankelijk voor buggy of rolwagen

downloads uitleg / coördinatenblad / oplossingenblad

 Gekke bomenwandeling

Gekke bomenwandeling

De Gekke bomenwandeling van vzw The Hedge combineert leerrijke weetjes over bomen met te gekke spelletjes, goed voor een hele namiddag speelplezier. Download de wandeling, vul je rugzak met de materialen die op de eerste pagina vermeld staan, en trek op pad.

afstand5,2 km

rolstoel toegankelijk voor buggy of rolwagen

downloads brochure

Vilvoordse Stadswallen

Vilvoordse Stadswallen

Zin in een leuke geocache-zoektocht langs het tracé van de stadswallen? De stadswallen beschermden ooit de stad en haar inwoners, maar zijn nu volledig uit het straatbeeld verdwenen. Toch hebben ze hun stempel gedrukt op de ontwikkeling van de stad, het stratenpatroon, straatnamen en de ligging van rivieren. Scan de QR-code in de brochure en haal de speurneus in jezelf naar boven.

afstand5 km

rolstoelgeen info over toegankelijkheid

downloads brochure

Fotozoektocht Tour van ’t Faubourg

Fotozoektocht Tour van ’t Faubourg

Ook de Scouts & Gidsen Vilvoorde maakten voor families uit Vilvoorde en omstreken een leuke fotozoektocht. Verken Faubourg tijdens deze wandeling van 3 km en ontdek waar de 10 foto’s getrokken werden.

Voor kinderen vind je zelfs enkele leuke bonusopdrachten in de brochure.

afstand3 km

rolstoelgeen informatie over toegankelijkheid

downloads brochure

Red Peutie van de bladluizen

Wandelspel: Red Peutie van de bladluizen

Op zoek naar een leuke, interactieve wandeling voor kinderen? Dankzij vzw The Hedge kan je Peutie helpen redden van de bladluizen. Gebruik je ogen tijdens deze wandeling en los de vragen op. Dankzij dit plannetje vind je je weg. Je vindt er ook een link naar het spel, zodat je het via de tablet of smartphone meteen online kan meespelen. Neem je liever geen toestellen mee op je tocht? Download dan dit document met alle vragen. Dan kan je later het spel spelen op de computer thuis.

afstand2,5 km

rolstoel toegankelijk voor buggy of rolwagen

downloads plannetje + online spel
vragenblad voor offline gebruik

Zen aan de Zenne stiltewandeling

Zen aan de Zenne stiltewandeling

Kom op verschillende plaatsen in de stad tot rust. In de brochure ontdek je per locatie een QR-code met een laagdrempelige yoga- of meditatie-oefening.

De oefeningen werden gemaakt door yogadocenten, stilteliefhebbers en mindfulness- en meditatiecoaches van Zen aan de Zenne.

Je kan individueel een wandeling langs deze punten maken of gewoon enkele punten bezoeken.

afstandafzonderlijke locaties, bepaal zelf je route

rolstoel toegankelijk voor buggy of rolwagen

downloads brochure