Naar inhoud

Herinrichting Grote Markt

Het stadscentrum van Vilvoorde ondergaat een volledige metamorfose. Die herinrichting verloopt in twee delen: de bouw van de ondergrondse parkeergarage en de vernieuwing van de bovenbouw.

 

Op 1 februari 2017 gingen de werken aan de ondergrondse parking van start. Intussen zijn de werken al goed opgeschoten, waardoor we in het finale stadium zitten. Nog enkele afwerkingen aan de binnenkant van de parking en de in- en uitrit en de parking is klaar. De streefdatum voor de oplevering van de parking is de jaarlijkse Troostkermis.

 

Op maandag 22 januari 2018 zijn de werken aan de bovengrondse inrichting van de Grote Markt begonnen. De aannemer zorgt hier voor de opbraak en heraanleg van de Marktstraat, inclusief de volledige zijde langsheen het stadhuis richting de Bergstraat en de zijde langs de Koning van Spanje. In deze zone wordt ook de inrit naar de parking aangepakt. Vanaf maandag 29 januari is de aannemer gestart met de opbraak en heraanleg van de Bergstraat, waar de parkinguitrit ligt. Deze werken verlopen simultaan met de werken aan de Marktstraat. Ook hier pakt men de werkzaamheden in twee delen aan: eerst vanaf de Lange Molensstraat tot aan de uitrit van de parking, daarna vanaf de uitrit tot aan de Varkensmarkt. Gelijktijdig wordt ook de Peperstraat onder handen genomen.

 

Tijdens deze werkzaamheden – die tot ongeveer eind april zullen duren – wordt de bereikbaarheid voor voetgangers steeds gegarandeerd.

 

Via deze webpagina en via de digitale nieuwsbrief houden we u op de hoogte over de verdere ontwikkelingen van de werkzaamheden.

 

 

 

  

 

 

Overzicht