Naar inhoud

Herinrichting Grote Markt

Het stadscentrum van Vilvoorde ondergaat een volledige metamorfose. Die herinrichting verloopt in twee delen: de bouw van de ondergrondse parkeergarage en de vernieuwing van de bovenbouw.

 

Op 1 februari 2017 gingen de werken aan de ondergrondse parking van start. Op 21 april 2018, tijdens de jaarlijkse Troostkermis en na 1,5 jaar hard werken, ging de parking officieel open. De parking telt twee verdiepingen en 192 parkeerplaatsen. Bovendien is de parking uitgerust met onder meer speedgates, elektrische laadpalen en een optimale wifi-verbinding.

 

Op maandag 22 januari 2018 zijn de werken aan de bovengrondse inrichting van de Grote Markt begonnen. De Bergstraat werd volledig heraangelegd en ook de Marktstraat steekt al gedeeltelijk in een volledig nieuw jasje. Op het marktplein zelf werden boombunkers geplaatst, die de toekomstige lindebomen van een optimaal watergeleidingssysteem zullen voorzien. Daarnaast ging de aannemer verder met onder meer het plaatsen van de trappen op het marktplein, de aanleg van de fundering van de toekomstige luifel en de heraanleg van het marktplein tussen de Peperstraat en Preckherstraat (Jean) en tussen de Pootstraat (Karel Jan Frans) en de Preckherstraat (Jean). Momenteel wordt de Pootstraat (Karel Jan Frans) in een nieuw jasje gestoken en gaat de aannemer verder met onder andere de heraanleg van de Marktstraat.

 

Via deze webpagina en via de digitale nieuwsbrief houden we u op de hoogte over de verdere ontwikkelingen van de werkzaamheden.

 

 

 

  

 

 

Overzicht