Naar inhoud

Herinrichting Grote Markt

Het stadscentrum van Vilvoorde ondergaat een volledige metamorfose. Die herinrichting verloopt in twee delen: de bouw van de ondergrondse parkeergarage en de vernieuwing van de bovenbouw.

 

Op 1 februari 2017 gingen de werken aan de ondergrondse parking van start. Op 21 april 2018, tijdens de jaarlijkse Troostkermis en na 1,5 jaar hard werken, ging de parking officieel open. De parking telt twee verdiepingen en 192 parkeerplaatsen. Bovendien is de parking uitgerust met onder meer speedgates, elektrische laadpalen en een optimale wifi-verbinding.

 

Op maandag 22 januari 2018 zijn de werken aan de bovengrondse inrichting van de Grote Markt begonnen. De Bergstraat werd volledig heraangelegd en ook de Marktstraat steekt in een nieuw jasje. Op het marktplein zelf werden boombunkers geplaatst, die de toekomstige lindebomen van een optimaal watergeleidingssysteem zullen voorzien. Daarnaast plaatste de aannemer trappen op het marktplein en werd de Grote Markt tussen de Peperstraat en Preckherstraat (Jean) en tussen de Pootstraat (Karel Jan Frans) en de Preckherstraat (Jean) opnieuw aangelegd. Ook de Pootstraat (Karel Jan Frans) kreeg een volledig nieuwe bestrating. Ondertussen werden werken uitgevoerd aan de waterpartij die in het midden van het marktplein zal verschijnen en op dit moment zijn de arbeiders volop bezig aan de verlichtingswerken. De verhardingswerken op het marktplein verlopen vlot en zijn intussen al tot in de helft gevorderd. Ook de luifel, het pronkstuk van de Grote Markt, krijgt stilaan vorm. De structuur ervan staat al, nu volgen nog de dakwerken.

 

Via deze webpagina en via de digitale nieuwsbrief houden we u op de hoogte over de verdere ontwikkelingen van de werkzaamheden.

 

 

 

  

 

 

   

 

 

Overzicht