Naar inhoud

Herinrichting Grote Markt

Het stadscentrum van Vilvoorde ondergaat een volledige metamorfose. Die herinrichting verloopt in twee delen: de bouw van de ondergrondse parkeergarage en de vernieuwing van de bovenbouw.

 

Op 1 februari 2017 gingen de werken aan de ondergrondse parking van start. Intussen zijn de werken al goed opgeschoten, waardoor we in het finale stadium zitten. De dakplaat van de parking krijgt een volledige opvulling en de laatste afwerkingen in de parking zelf zijn aan de gang. De streefdatum voor de oplevering van de parking is eind april 2018.

 

Op maandag 22 januari 2018 zijn de werken aan de bovengrondse inrichting van de Grote Markt begonnen. De aannemer zorgt hier voor de opbraak en heraanleg van de Marktstraat, inclusief de volledige zijde langsheen het stadhuis richting de Bergstraat en de zijde langs de Koning van Spanje. In deze zone wordt ook de inrit naar de parking aangepakt.

 

Vanaf maandag 29 januari wordt de Bergstraat – waar de parkinguitrit ligt – onder handen genomen. Deze werken zullen simultaan met de werken aan de Marktstraat verlopen. Ook hier zal men de werkzaamheden in twee delen aanpakken: eerst vanaf de Lange Molensstraat tot aan de uitrit van de parking, daarna vanaf de uitrit tot aan de Varkensmarkt.

 

Tijdens deze werkzaamheden – die tot ongeveer eind mei zullen duren – wordt de bereikbaarheid voor voetgangers steeds gegarandeerd.

 

Via deze webpagina en via de digitale nieuwsbrief houden we u verder op de hoogte.

 

 

 

  

 

 

Overzicht