Naar inhoud

Herinrichting Grote Markt

Het stadscentrum van Vilvoorde ondergaat een volledige metamorfose. De werken in en rond de Leuvensestraat zijn achter de rug en de werken aan de Grote Markt zijn in volle ontwikkeling. Die herinrichting verloopt in 2 delen: de bouw van de ondergrondse parkeergarage en de vernieuwing van de bovenbouw.

 

Op woensdag 1 februari zijn de werken aan de ondergrondse parking officieel van start gegaan. Intussen zijn de werken al goed opgeschoten en verloopt alles volgens planning. Op 5 juli brak er een belangrijke mijlpaal aan, namelijk de betonstort van de funderingsplaat. Deze laag vormt de bodem van de dubbellaagse ondergrondse parking. Gedurende 24 uur was het een bedrijvigheid van jewelste in het centrum van de stad. Bekijk zeker onderstaand filmpje voor een indrukwekkend verslag van die dag.

 

Ondertussen volgden nog 2 andere succesvolle betonstorten en op vrijdag 13 oktober maakt de aannemer alles klaar voor de vierde betonstort. Dan krijgen de helft van de dakplaat aan de zijde van de Marktstraat en de helling van niveau -1 naar niveau -2 aan de zijde van de Bergstraat een betonlaag. Deze werkzaamheden zullen gelijkaardig verlopen zoals tijdens de vorige betonstorten en brengen ons opnieuw een stapje dichter bij het uiteindelijke resultaat: de nieuwe Grote Markt!

 

Via deze webpagina en via de digitale nieuwsbrief houden we u verder op de hoogte.

 

 

Overzicht