Kookateliers

Vilvoorde zet in op gezonde voeding voor iedereen

SAAMO, (W)arm-kracht vzw, lokaal dienstencentrum De Meer en stad Vilvoorde slaan de handen in elkaar om gezonde en betaalbare voeding te promoten. Een gezond leven begint bij gezond eten. Uit onderzoek blijkt dat vooral mensen met beperkte financiële middelen vaker drempels ervaren die het moeilijk maken om gezond, genoeg en betaalbaar te kunnen eten. Er spelen verschillende factoren mee: er zijn bepaalde competenties nodig (gezondheids- en voedselvaardigheden), drijfveren en het moet mogelijk zijn binnen de context waarin iemand leeft.

Gezond Leven en Logo Zenneland lanceerden een campagne en delen enkele gezonde, betaalbare en makkelijke recepten met het grote publiek. SAAMO en (W)arm-kracht vzw organiseren kookmomenten waarbij iedereen welkom is om een gerecht te bereiden en samen te eten. Bezoekers leren niet alleen gezond en budgetvriendelijk koken, het is tegelijkertijd een gezellig moment van samenzijn.

De vzw’s deden beroep op de projectsubsidie Gelijke Kansen om dit project te realiseren. Schepen Lamarti legt uit: “Elk vernieuwend project dat inzet op emancipatie, participatie en/of warm samenleven kan in aanmerking komen voor een projectsubsidie. Het is een manier om gelijke kansen voor elke Vilvoordenaar te bevorderen.”

Er gaan kookateliers door in Lokaal dienstencentrum De Meer (Harensesteenweg 72, 1800 Vilvoorde) op 21/3, 25/4 en 16/5, steeds van 17 tot 19 uur. Deelname is gratis.

Meer info over de projectsubsidie: https://www.vilvoorde.be/projectsubsidie-gelijke-kansen.