Kritisch denken: lezingen, theater, film

We leven in een complexe, superdiverse en alsmaar meer polariserende samenleving met 101 verschillende meningen, levensovertuigingen, religies, belangen, (etnisch-culturele) achtergronden, opvattingen, ...

Nochtans willen we allemaal hetzelfde: elkaar begrijpen en op een fijne, harmonieuze manier kunnen samenleven. Met het project ‘Kritisch Denken' willen we hier een steentje aan bijdragen door middel van interessante lezingen, film, discussietafels, theater, reflectiemomenten, ...


6 avonden Kritisch Denken


‘Kritisch Denken’ kan je dit voorjaar door middel van 3 lezingen, 2 theatervoorstellingen en 1 film. De lezingen zijn gratis, maar online inschrijven is wel vereist. Wie zich inschrijft voor een gratis lezing, kan naar keuze ook gratis naar één van de 3 andere voorstellingen gaan.

Lezingen:

  • Dinsdag 4/2/2020: Lezing Khalid Benhaddou – Is dit nu de Islam? – Hoe een ‘rationele islam’ verzoenen met een liberale, democratische samenleving? Meer info en inschrijven.
  • Dinsdag 11/2/2020: Lezing Patrick Loobuyck – Samenleven met gezond verstand – Samenleven volgens de liberale principes van ‘vrijheid, gelijkheid en solidariteit’. Meer info en inschrijven.
  • Dinsdag 18/2/2020: Gesprek tussen Ish, Khalid Benhaddou en Patrick Loobuyck – Verdwaald in Verlichting – Waar we het nog over eens kunnen zijn in een gepolariseerde samenleving van wij tegen zij. Meer info en inschrijven.

Theater en film in cc Het Bolwerk:

  • Vrijdag 24/1/2020: Theater Le chicon (Action Zoo Humain / Maxime Waladi) – ‘Le chicon’ is de persoonlijke queeste van Maxime Waladi die zijn eigen plek zoekt in een veranderlijke maatschappij.
  • Vrijdag 13/3/2020: Theater Jihad van Liefde (Rataplan / Rashif El Kaoui & Amara Reta) – Gebaseerd op het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri, die zijn vrouw verloor bij de aanslagen van 22 maart 2016 en als eerbetoon aan haar een boodschap van liefde en verzoening brengt.
  • Maandag 23/3/2020: Film Les Misérables (Ladj Ly) – Explosieve en aangrijpende film uit 2019 over de spanningen in de Parijse banlieue tussen zowel burgers onderling als tussen politie en burgers. De film kreeg de prijs van de jury tijdens het filmfestival in Cannes.

Voor meer informatie over deze voorstellingen kan je terecht op de website van cc Het Bolwerk. Wie zich inschrijft voor één van de gratis lezingen en kiest voor een gratis ticket voor één van deze voorstellingen, hoeft geen ticket meer te kopen. Voor 'Jihad van Liefde' en 'Les Misérables' ontvang je je gratis ticket tijdens de lezing waarvoor je ingeschreven bent. Voor 'Le chicon' zal je je ticket aan de kassa van cc Het Bolwerk kunnen ophalen op de avond van de voorstelling.