Naar inhoud

Leven

Het Vilvoordse dagdagelijkse leven, wat komt er allemaal bij kijken?

Wenst u van Vilvoorde uw thuis te maken? Komt u er werken? U vindt alle noodzakelijke informatie terug in de rubrieken Wonen en Werken.

Vilvoorde heeft steeds veel aandacht gehad voor het sociale luik in de samenleving. Hebt u vragen over kinderopvang, tegemoetkomingen op het vlak van gezondheid, integratie, ontwikkelingssamenwerking? Zoekt u informatie over het OCMW Vilvoorde? Wilt u weten wat Vilvoorde doet voor de senioren? U vindt dit alles en meer terug onder de rubriek Zorg en Welzijn.

Investeren in de toekomst is ook investeren in onderwijs. Vilvoorde beschikt over een uitgebreid scholenaanbod. U vindt alle informatie terug onder de rubriek Onderwijs en studeren.

Vilvoorde geniet van een bijzonder grote bereikbaarheid, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Hoe u Vilvoorde het best kunt bereiken en wat Vilvoorde doet op het vlak van mobiliteit, leest u allemaal in de Verkeer en vervoer.

In de rubriek Milieu, afval en beheer vind je informatie over afval, duurzaam leven, milieuhinder, openbare reinheid en vergunningen.

Veiligeid is een belangrijk punt voor iedere stad; de brandweer, lokale politie, preventieprojecten en het stedelijk rampenplan, in de rubriek Veiligheid vindt u terug hoe Vilvoorde de begrippen veiligheid en preventie invult.