Speel het ‘Lisa was here’ stadsspel

‘Lisa was here’ is een interactieve wandeling langs de opnamelocaties van de telenovelle Lisa. Neem je smartphone en bekijk scènes uit de reeks die op diverse plaatsen in Vilvoorde zijn opgenomen. De televisiemakers vertellen telkens over het werk achter de schermen en nemen je mee in de wondere wereld van een TV-productie. Op elke locatie krijg je ook een leuke opdracht of een vraag voorgeschoteld die je vlot kan beantwoorden als je goed geluisterd hebt.

De tocht speelt zich volledig buiten af en is gericht op spelers vanaf 12 jaar en gezinnen met kinderen. Reken op zo’n twee à drie uur tijd om te spelen.

Je kan de interactieve wandeling op elk moment van de dag starten, door aan de het stadhuis contact op te nemen met Lisa via Facebook Messenger. Zij zal jullie briefen over het spel.

Zin om te spelen? Zorg dan zeker dat één iemand van je team nauwkeurig de volgende instructies volgt om klaargestoomd te worden voor de wandeling:

  1. Vraag een spelcode aan via www.dasbox.be/spelcodes en kies voor ‘’Lisa was here”. 
  2. Je hebt een Messenger-account nodig, gekoppeld aan een actief Facebook-profiel. Indien je daar niet over beschikt, kan je een spelaccount aanvragen door een mailtje te sturen naar info@dasbox.be.
  3. Installeer Facebook Messenger op je smartphone en zoek naar “supersecretdasbox” of tik “m.me/supersecretdasbox” in de zoekbalk van je browser.
  4. Typ “Hallo”, de chatbot zal je daarna vragen naar de spelcode. Zo maak je kennis met Lisa, die jullie zal begeleiden tijdens het spel.
  5. Reageert de Messenger-bot niet als je “Hallo” tikt, dan is je Messenger-account niet gelinkt aan een Facebookprofiel. Probeer met een ander Messenger-account of mail naar info@dasbox.be.
  6. Heb je andere vragen bij het opstarten of onderweg, contacteer dan onze hulplijn op 0485 85 85 86 of mail naar info@dasbox.be.
  7. Zorg ervoor dat je telefoon 100% is opgeladen voor je vertrekt. Het contact met de chatbot kan je batterijniveau snel doen slinken en zeker voor oudere toestellen is een powerbank geen overbodige luxe. We raden ook aan om een koptelefoon of oortjes mee te nemen om alles goed te begrijpen.
  8. Als dat allemaal gelukt is, ben je klaar om op pad te gaan. Begeef je naar het stadhuis op de Grote Markt in Vilvoorde.

Download het pdf-document met spelcodes en uitleg en druk deze af voor de start van je tocht. Veel plezier!