Makkelijk te bereiken

Een ruwe parel, gelegen aan het water met een goede verbinding naar Brussel en de rest van Vlaanderen. Een multiculturele mediastad met een industrieel verleden. Dat verleden liet de stad inmiddels achter zich, maar de sporen zijn er (gelukkig) nog. Zij werden omgetoverd tot plekken die het ontdekken waard zijn vol bruisende activiteiten. Wie je ook bent, wat je ook zoekt: hier voel je je welkom. Want in Vilvoorde is het aanbod divers en zorgt de meest onverwachte plek voor de ontdekking van iets nieuws.

MET HET OPENBAAR VERVOER

Vilvoorde heeft een centraal gelegen station en is vlot bereikbaar via verschillende dienstlijnen van De Lijn en MIVB. Om jouw route te plannen kan je terecht op delijn.be, stib-mivb.be en belgiantrain.be. De nieuwe Ringtrambus brengt je op 20 minuten filevrij van Brussels Airport naar Vilvoorde.

MET DE FIETS

Maar liefst 5 fietssnelwegen doorkruisen Vilvoorde (F1, F23, F214, F215 en F217) en zorgen voor een vlotte fietsverbinding vanuit Brussel, Mechelen, Boom, Machelen en Brucargo. Ook kan je de stad via de fietsknooppunten verkennen. Aan het station van Vilvoorde kan je tegen een voordelig tarief een Bluebike huren. Meer info via blue-bike.be.

MET DE AUTO

Gelegen aan de aansluiting van de E19 met de Brusselse ring is Vilvoorde goed te bereiken met de wagen. Meer specifieke info vind je op vilvoorde.be/parkeren.

MET DE WATERBUS

De Waterbus vaart tussen Vilvoorde Steenkaai en Brussel-centrum (maandag tot vrijdag van 1 mei tot 31 oktober en dagelijks van 1 juli tot 15 augustus). Je kan ook inschepen met de fiets. Dienstregeling en tarieven op waterbus.eu/nl.