Stad Vilvoorde en Unia organiseren infosessie over de bestrijding van discriminatie

Gepubliceerd op maandag 17 februari 2020 12 u.
In de strijd tegen alle vormen van discriminatie organiseert stad Vilvoorde op 20 februari een infosessie in samenwerking met het interfederaal gelijke kansencentrum Unia.

In een diverse stad als Vilvoorde is het belangrijk dat burgers begrijpen welke rechten ze hebben en hoe ze discriminatie kunnen melden. In de infosessie geeft een lokaal medewerker van Unia uitleg over de antidiscriminatiewetgeving, de manier waarop meldingen worden behandeld en de algemene werking van Unia.

“We geven discriminatie een brede invulling”, benadrukt schepen voor sociale beleid en gelijke kansen, Fatima Lamarti. “Het gaat dus niet alleen om racisme, maar ook om discriminatie op basis van bijvoorbeeld seksuele oriëntatie, beperking, of leeftijd. Op die manier willen we duidelijk maken dat Vilvoorde een stad is waarin iedereen zich thuis moet kunnen voelen, en dat er ook echt actie kan worden ondernomen wanneer dit niet gerespecteerd wordt.”

De infosessie gaat door op donderdag 20 februari 2020 van 17 tot 19 uur in het stadhuis. Inschrijven kan door te mailen naar kelly.de.maeyer@vilvoorde.be.