Stad Vilvoorde en vzw Motief organiseren gespreksavond rond samenleven in diversiteit

Gepubliceerd op maandag 24 februari 2020 17 u.
Vilvoorde is een diverse stad waarin mensen met verschillende overtuigingen en achtergronden samenleven. Hoe gaan we hier best mee om? Wat zorgt ervoor dat we niet alleen van elkaar verschillen maar ook een gedeelde identiteit hebben?

Stad Vilvoorde en vzw Motief willen in hun inspiratie- en gespreksavond ‘Vilvoorde op Weg naar een Nieuw Wij’ een antwoord bieden op al deze vragen. Alle Vilvoordenaars krijgen hier de kans om over het thema samenleven in diversiteit na te denken en te discussiëren. Dit gebeurt aan de hand van een tool die vzw Motief ontwikkelde en verhalen verteld door jongeren van 1001 Schakels.

We willen verschillende mensen en visies via deze vorming samenbrengen. Anderzijds willen we ook een tool aanreiken die mensen de mogelijkheid geeft om diversiteit door een positieve, verrijkende bril te bekijken.” aldus schepen voor sociale beleid en gelijke kansen, Fatima Lamarti.

‘Vilvoorde op Weg naar een Nieuw Wij’ gaat door op donderdag 5 maart om 19 uur in cc Het Bolwerk. Gratis inschrijven kan tot en met dinsdag 3 maart via www.motief.org/events/vilvoorde2020.