Tijdelijk medisch centrum cc Het Bolwerk

Gepubliceerd op dinsdag 17 maart 2020 18 u.
Stad Vilvoorde, AZ Jan Portaels en de huisartsenkring Harno hebben de handen in elkaar geslagen voor de oprichting van een tijdelijk medisch centrum in cc Het Bolwerk. Vanaf 6 mei wordt dit triagecentrum ingeschakeld voor trace en test.

Sinds 4 mei 2020 worden de coronamaatregelen gefaseerd versoepeld. De verspreiding van het virus is momenteel voldoende teruggedrongen om stap voor stap het dagelijkse leven te hernemen. Om te vermijden dat het virus opnieuw kan opflakkeren en een tweede golf teweeg kan brengen, wordt er vanaf nu ingezet op uitgebreid testen én het opsporen van contacten van personen besmet met COVID-19.

Vanaf deze week zullen huisartsen en triagecentra dus iedereen die milde of ernstigere symptomen van COVID-19 heeft, testen. Is het resultaat positief, dan word je, samen met je huisgenoten, in thuisisolatie geplaatst. Daarnaast zal er, indien een test positief blijkt, ingezet worden op het in kaart brengen van de recente contacten van de patiënt. De personen waarmee de patiënt in contact kwam, zullen door zogenaamde ‘contacttracers’ gecontacteerd worden.

Om deze nieuwe actie in goede banen te leiden zal ook het tijdelijk medisch centrum in cc Het Bolwerk opnieuw ingeschakeld worden. Het triagecentrum stond momenteel in stand-by, maar wordt vanaf 6 mei opnieuw opgestart. Naast het klinisch onderzoek, zullen ook tests afgenomen worden van die patiënten na doorverwijzing van de huisarts. Het tijdelijk medisch centrum in cc Het Bolwerk is dus niet bereikbaar op eigen initiatief, maar enkel na doorverwijzing door een huisarts uit Wemmel, Meise, Grimbergen, Vilvoorde, Kampenhout, Steenokkerzeel, Machelen en Zaventem.