Vilvoorde creëert studieplek op afspraak

Gepubliceerd op vrijdag 5 juni 2020 9.15 u.
Van 3 tot 25 juni kan er op afspraak gestudeerd worden in De Kruitfabriek.

Het is juni en dat wil zeggen dat de examenperiode is aangebroken. Ook in deze tijden hebben heel wat studenten nood aan een rustige en comfortabele studeerplek. Aangezien de Veiligheidsraad het terug mogelijk maakt om gezamenlijke studieplekken te organiseren, stelt stad Vilvoorde een ruimte ter beschikking aan de Vilvoordse studenten.

De studieplek wordt voorzien in De Kruitfabriek en is van 3 juni tot 25 juni 2020 elke dag open van 8.00 tot 23.00 uur. Zowel leerlingen secundair onderwijs als studenten hoger onderwijs kunnen op afspraak komen studeren. Er is wifi en toezicht voorzien. Ook worden de richtlijnen ter voorkoming van verspreiding van het virus in acht genomen.

Het is essentieel dat jongeren bij het maken van opdrachten en bij het voorbereiden van examens, een comfortabele en veilige plek hebben om te studeren”, zegt schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti. “Niet alle jongeren hebben thuis een bureau, wifi of een eigen kamer waar ze rustig kunnen studeren. Daarnaast is verbondenheid erg belangrijk voor het welbevinden in deze stressvolle periode”.

Om een plaats te reserveren kan je contact opnemen met de dienst Gelijke Kansen door te bellen naar 02 255 46 89 of een e-mail te sturen naar michelle.klop@vilvoorde.be.