Vilvoordse cadeaubon voor elk gezin als steun aan lokale handelaars

Gepubliceerd op woensdag 7 juli 2021 14.45 u.
Eind 2020 besliste het stadsbestuur om ter ondersteuning van de lokale handel en de omzetverliezen die ze door de coronacrisis lijden, een Vilvoordse cadeaubon van 15 euro uit te reiken aan elk Vilvoords gezin.

Op die manier pompt de stad meer dan 260 000 euro in de eigen economie en kunnen de gezinnen zelf beslissen hoe ze dit budget besteden, zolang het bij een Vilvoordse handelszaak is. Hoewel de beslissing al een half jaar geleden werd genomen, worden de cadeaubonnen nu pas uitgedeeld omdat er gewacht werd tot alle handelszaken, dus ook de horeca, weer volledig konden openen.

Het systeem van de cadeaubonnen bestaat al sinds eind 2015 en kende sindsdien een gestage groei. Momenteel zijn er een 60-tal deelnemende handelszaken aangesloten. Handelaars die alsnog wensen aan te sluiten zodat ook in hun zaak de cadeaubonnen gebruikt kunnen worden, kunnen dit online doen via hwww.vilvoorde.be/cadeaubon.

De cadeaubon ter waarde van 15 euro wordt per post aan de gezinnen bezorgd op naam van het gezinshoofd. De bon kan als betaalmiddel gebruikt worden in alle deelnemende handelszaken. De lijst van de aangesloten handelaars is terug te vinden op www.vilvoorde.be/cadeaubon. Het bedrag dient in één keer gebruikt te worden, een partiële ontwaarding van de cadeaubon is jammer genoeg niet mogelijk. De bonnen zijn geldig tot en met 31 december 2021. Na die datum wordt het bedrag van de niet-gebruikte bonnen gebruikt om lokaal voeding aan te kopen ter ondersteuning van de voedselbank in onze stad.

Schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois: “We willen met deze actie onze lokale handelaars en horeca uitbaters een hart onder de riem steken na een bijzonder moeilijk jaar. We hebben zeer bewust gewacht met de verspreiding van de bons, tot op het moment dat elke handels- en horecazaak zou kunnen mee profiteren van dit initiatief. De Vilvoordse cadeaubon is hiervoor het perfecte instrument vermits hij enkel bij Vilvoordse zaken kan gebruikt worden. We merken intussen trouwens een toenemend succes van onze lokale cadeaubon, wat er op wijst dat ook in onze stad het belang van lokaal winkelen en consumeren toeneemt. “