Uitzonderlijke avondopening winkels tijdens foodtruckmarkt

Gepubliceerd op dinsdag 2 april 2019 15.16 u.
Een aantal handelaars uit het stadscentrum slaan de handen in elkaar om maandelijks de eerste donderdagavond hun zaak uitzonderlijk open te houden tot 20 uur. Deze donderdagen vallen samen met de door de stad georganiseerde foodtruckmarkten. Een aantal handelaars uit het stadscentrum slaan de handen

Initiatiefneemster Joke Landtmeters verduidelijkt: “Tijdens vergaderingen van de raad lokale economie brainstormen we regelmatig over mogelijke initiatieven om het kernwinkelgebied van onze stad extra te ondersteunen. We kijken daar uiteraard ook naar welke activiteiten gepland worden door de stad zelf. De maandelijkse foodtruckmarkten leken ons een prima gelegenheid om een avondopening van onze winkels aan te koppelen! Beide initiatieven kunnen elkaar alleen maar versterken!”

Voorzitter van de raad lokale economie, Joris Willems, is tevreden met deze ondernemingszin: “Dit toont aan dat er onder de leden van de raad en bij vele handelaars in Vilvoorde wel degelijk de wil bestaat om inspanningen te leveren om onze stad en het kernwinkelgebied levendig te houden!”

Didier Cortois, schepen voor economie en wijkcontracten, juicht de actie alvast toe: “Het is schitterend om te zien dat zelfstandigen en handelaars de handen uit de mouwen steken. De meerwaarde van het koppelen van twee initiatieven is ontegensprekelijk dat het extra volk op de been zal brengen. Het zal er ook voor zorgen dat – naast de foodtrucks – de overige horecazaken in onze stad een goedgevulde zaak en terras zullen hebben die avonden. Ik kan als schepen alleen maar fier zijn op dit soort van initiatieven.”

Voorlopig zullen alvast deze 17 zaken hun deuren open houden tot 20 uur tijdens de foodtruckmarkt: Anders Winkelen, Boaime, Carpe Diem, Corry, Esprit, Happy Feet & Nails, Hunkemöller, Jokiki, LolaLiza, Luxury for Less, Michèle Fashion, Nerd Candy, Presshop, Spolly’s Ting, Standaard Boekhandel, Tassen en Kabassen, en Tegendraads. De deelnemende winkels zijn herkenbaar aan de affiche die ophangt in hun winkel.

Contactgegevens voor de pers:

  • Joke Landtmeters, initiatiefneemster, 0475 66 11 50
  • Joris Willems, voorzitter van de raad lokale economie, 0477 66 18 98
  • Didier Cortois, schepen voor economie en wijkcontracten, 02 255 45 06