4 Fonteinen triatlon op 30 juni

Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2019 9.30 u.
Ook dit jaar wordt de jaarlijks Tribe Triatlon georganiseerd met ondersteuning van stad Vilvoorde en 4 Fonteinen. Naast de kids- en jeugdwedstrijden en de sprint triatlon voor heren, legt deze editie een bijzondere focus op vrouwentriatlon.

De specifieke vrouwenreeks, waarbij dames het hele parcours voor hen alleen krijgen en op hun tempo hun sprinttriatlon kunnen afwerken, maakt deel uit van de finish-evenementen voor dames van Triatlon Vlaanderen. Triatlon Vlaanderen erkent het probleem van vrouwenparticipatie in de sport en heeft daarom een specifiek project opgestart om dames de weg naar deze mooie sport te helpen vinden.

Maar ook de bedrijven kunnen opnieuw terecht in Vilvoorde en zo hun werknemers aansporen tot een leven met meer bewegen tijdens de bedrijven triatlon. Sporten is gezond en wie in goede vorm is, presteert ook beter op het werk. Onder het motto ‘Iedereen kan deelnemen aan een triatlon in Trio’ kunnen 3 collega’s elk een onderdeel afleggen: de eerste collega zwemt 500 m, de tweede collega fietst 20 km en tot slot loopt de derde collega 5 km. Bedrijven kunnen kiezen voor een VIP-formule of enkel deelname.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen deelnemen aan de triatlon aan aangepaste afstanden. De allerjongsten (Kids 1) zwemmen 50 m, fietsen 2 km en lopen 750 m. Dit alles onder begeleiding van professionals en met een aparte start per sporttak. Naargelang de leeftijd stijgen de afstanden. De atleten van Jeugd B zwemmen reeds 500 m, fietsen 10 km en lopen 3 km.

Alle informatie is terug te vinden via http://triatlon.4fonteinen.be.