Een najaar vol tieneraanbod

Gepubliceerd op maandag 16 september 2019 10 u.
Stad Vilvoorde organiseert ook dit najaar opnieuw heel wat bovenop het bestaand vakantieaanbod (herfst- en kerstvakantie).

Schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati licht toe: “In het najaar hebben we gekozen om in te zetten op leuke, educatieve activiteiten. Jongeren zijn steeds op zoek naar uitdaging. Door ook te kiezen voor een educatief luik willen we het aangename aan het nuttige koppelen. Het feit dat Vilvoorde een bijzonder groot aantal kinderen en jongeren telt, verplicht ons om het aanbod naar tieners fors te verbreden.”.

Creatieve tieners kunnen hun hart ophalen tijdens de volgende activiteiten:

  • Crash Course: Vloggen en Film maken

In samenwerking met Villa Basta organiseren we een lessenreeks waarin je leert omgaan met de camera op allerlei manieren. Heb jij zin om de wondere wereld rond filmen te ontdekken? Kan jij als geen ander leuke filmpjes maken? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

 

  • B Chill

De tienerwerking in het centrum van onze stad start begin oktober met instuifactiviteiten zoals Playstation, pingpong, kickeren, voetballen en spelletjes spelen. Daarnaast zullen we ook andere workshops en meer opstarten! Volg zeker de Facebookpagina B Chill Vilvoorde voor meer informatie.

 

  • Studio M²

Woensdag 25 september 2019 start een nieuwe lessenreeks van Studio M² Gitaar voor 10-16 jarigen. De reeks bestaat uit 14 lessen op woensdagavond. De lessen zijn ingedeeld in drie niveaus:

- Niveau 1 - INSTAPLES: geen enkele voorkennis vereist. Vanaf nul beginnen.
- Niveau 2 – BASISLES: de basisakkoorden zijn gekend. Barré’s en speciale akkoorden worden aangeleerd.
- Niveau 3 – SAMENSPEL: er wordt verder geoefend door samen nieuwe liedjes te spelen.

De lessen gaan door, afhankelijk van je niveau, tussen 19.30 en 21.30 uur.

 

  • Teen Spirit

Ook de tienerwerking in Houtem start binnenkort weer op. Begin oktober kan je je dus verwachten aan instuifactiviteiten in ATS. Playstation spelen, kickeren, voetballen, het springkussen temmen, spelletjes spelen en nog veel meer. Hou zeker de Facebookpagina ATS – Action & Teen Spirit Houtem in ’t oog voor meer informatie.

 

  • Zwerfkeet

De zwerfkeet is een mobiele opnamestudio die dit najaar op regelmatige basis naar Vilvoorde komt. Het project, beheerd door Graffiti vzw uit Gent, gaat op zoek naar lokaal talent dat zich wil ontplooien rond de Urban Culture. Ben je rapper, producer, poëet, … aarzel dan niet om eens langs te komen op één van de beschikbare momenten. Meer informatie kan je verkrijgen via de website van stad Vilvoorde.

 

Inschrijven kan via www.vilvoorde.be/kind-en-jeugdaanbod of aan de balie van dienst Jeugd in het administratief centrum Mattenkot, Lange Molensstraat 44. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de dienst Jeugd via jelle.vander.weyden@vilvoorde.be, tel.: 02 255 79 73 of stijn.vranckaert@vilvoorde.be, tel.: 02 255 79 74.