Campagne 'Word Control Cruiser' - Bedank voorbeeldige chauffeurs in je straat

Gepubliceerd op dinsdag 17 september 2019 10 u.
Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, … chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook stad Vilvoorde blijft er niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Hen noemen we van nu af aan ‘Control Cruisers’.

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar soms een geheugensteuntje nodig heeft. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. De VSV lanceert daarvoor de campagne ‘Word Control Cruiser’. En om de campagne te versterken, zal de lokale politie tijdens de maand oktober extra op snelheid controleren.

De VSV verdeelt samen met stad Vilvoorde 200 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de Control Cruisers in de straat bedanken voor hun voorbeeldig rijgedrag.

Interesse? Je kan de borden ophalen bij de dienst Preventie in het administratief centrum Mattenkot, Lange Molensstraat 44, tijdens de openingsuren of op afspraak via tel.: 02 255 59 96 of e-mail: niki.steylemans@vilvoorde.be.

De actie loopt tot 1 oktober 2019.