Bestuursakkoord: Versterkt vooruit naar een duurzame bruisende Vlaamse stad aan het water

Gepubliceerd op donderdag 22 november 2018 15.46 u.
Op 21 november stelde de nieuwe bestuursploeg van Vilvoorde, volgend op de gemeenteraadsverkiezingen, hun bestuursakkoord voor aan de pers.

De Vilvoordse gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 zijn bijzonder sereen verlopen en moeten worden beschouwd als een voorbeeld van eerlijke politieke strijd.

Dit heeft er mee toe geleid dat een aanzienlijk hoger percentage van de Vilvoordenaars een politieke voorkeur heeft geformuleerd: 90% van de stemgerechtigden brachten op een geldige manier hun voorkeur uit tegen 87% zes jaar terug. Gelijktijdig wordt de Vilvoordse gemeenteraad grondig vernieuwd (14 van de 35 gemeenteraadsleden worden voor de eerste maal verkozen) en verjongd (9 gemeenteraadsleden zijn jonger dan 30 jaar). Opmerkelijk veel Vilvoordenaren met een vreemde afkomst (13 op de 35) maken vanaf 1 januari 2019 deel uit van de gemeenteraad.

Sp.a-Groen en Open VLD werden door de kiezer beloond voor hun inzet als motor van de vernieuwing. Samen met een vernieuwde CD&V willen ze hun toekomstvisie voor Vilvoorde realiseren