Dag - en nacht - van de Jeugdbeweging

Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2019 17 u.
Meer dan 250 000 jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. Om dit extra in de kijker te zetten, bundelen alle jeugdbewegingen de krachten tijdens ‘hun feestdag’: de Dag van de Jeugdbeweging.

Op vrijdag 18 oktober is het opnieuw zover en ook de Jeugdraad van Vilvoorde, stad Vilvoorde en alle Vilvoordse jeugdbewegingen doen voor de 9e keer met volle goesting mee. De dag zal in het kader staan van samenhorigheid en verbondenheid.

Schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati: “Ik ben zeer blij dat de Vilvoordse Jeugdraad samen met de Vilvoordse jeugdverenigingen de handen in elkaar slaan om de Dag van de Jeugdbeweging te vieren. Zulke initiatieven kunnen we alleen maar toejuichen en zullen we als stad ook ondersteunen.”.

De dag start met een ontbijt op de Grote Markt, onder de luifel. Tussen 7 en 8.30 uur kunnen jongeren terecht voor een koffiekoek, een drankje en een gezellige ochtendbabbel.

Voor de eerste maal trekken we de dag ook door naar de nacht met een heuse fuif in het Ruiterijcomplex. Vanaf 21 uur kunnen jongeren de benen losdansen op beats van onder meer Louis XIV, DOUBLEUVE, Epsilon en Bassmode. De inkom bedraagt slechts 4 euro, 2 euro voor wie in uniform komt. Uiteraard is iedereen welkom. De Dag van de Jeugdbeweging wordt afgesloten om 4 uur.