Jobbeurs op 22 oktober

Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2019 9.50 u.
Om in te spelen op de snel veranderende arbeidsmarkt slaan de besturen van Vilvoorde, Machelen en Grimbergen samen met VDAB de handen in elkaar voor de organisatie van de 4e jobbeurs.

Uit de meest recente cijfers van VDAB blijkt dat het arrondissement Halle-Vilvoorde 16 098 niet-werkende werkzoekenden telt. Dit zijn 4,2% minder werkzoekenden dan vorig jaar.

Arbeidsmarktspecialist, Hendrik Demuynck, licht dit als volgt toe: "Het dalend aantal werkzoekenden is een teken van de steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Ook de komende jaren zal het aantal werkzoekenden niet spectaculair toenemen. Door de vergrijzing zullen er immers meer mensen van de arbeidsmarkt verdwijnen dan er bijkomen. Door deze krapte zullen opleiding en werkplekleren nog aan belang winnen om de vacatures in te vullen. Het zoeken naar de witte raven op de arbeidsmarkt zal plaats moeten ruimen voor het gezamenlijk vormen van raven die flexibel zijn in een snel veranderende arbeidsmarkt.".

Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti: “Niettegenstaande de vele jobs in onze stad en onze regio, kampen we met een belangrijke structurele werkloosheid die vooral laaggeschoolden en mensen met vreemde afkomst treft. Nochtans zijn er heel wat haalbare vacatures, maar is er eerder sprake van een vindprobleem. De jobbeurs kan hierin helpen.”.

Samen sterk voor werk

Om in te spelen op de snel veranderende arbeidsmarkt slaan de besturen van Vilvoorde, Machelen en Grimbergen samen met VDAB de handen in elkaar voor de organisatie van de 4e jobbeurs: een regionaal job- en netwerkevent waar de focus ligt op het samenbrengen van bedrijven met potentiële werknemers met gevarieerde opleidingsniveaus. Iedereen is welkom: van schoolverlaters, werkzoekenden met of zonder ervaring/diploma’s tot werknemers die een carrièreswitch overwegen.

Ook wie reeds een leuke job gevonden heeft, maar niet over de juiste kennis beschikt, wordt geholpen. Zij kunnen terecht aan onder andere de VDAB-stand voor informatie over opleidingsmogelijkheden.

Speciale aandacht gaat naar commerciële bedienden, verkoopondersteuners/verkopers, leidinggevenden, logistieke en administratieve medewerkers. Dit zijn ook de beroepen waar er het meeste vraag naar is in de regio Grimbergen-Machelen-Vilvoorde.

Praktisch

Datum: dinsdag 22 oktober 2019 van 14 tot 17 uur.
Locatie: site Bosveld, Heirbaan 9, 1830 Machelen.