Van 20 december 2019 tot 5 januari 2020 volop eindejaarssfeer in het centrum

Gepubliceerd op woensdag 20 november 2019 11.30 u.
Van vrijdag 20 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 kan je in Vilvoorde opnieuw genieten van een afwisselend en charmant winterprogramma in een authentieke spiegeltent.

In het begin van de 20e eeuw was een spiegeltent het hoogtepunt van elke lokale kermis. Deze mobiele danspaleizen boden ongestoord oogcontact met andere bezoekers door gebruik te maken van de vele spiegels. Ook dit jaar draait de spiegeltent opnieuw op volle toeren op de Grote Markt!

Opening Winters Vilvoorde

vrijdag 20 december vanaf 18 tot 2 uur

We starten het feest van Winters Vilvoorde op vrijdag 20 december traditiegetrouw met het retro swingfeest Radio Modern en halen de fifties voor even terug naar Vilvoorde. Net als vroeger begint het dansfeest vroeg. Om 18 uur starten we met een live optreden van ‘The hot stompers’. Wie wil, kan vanaf 19 uur voor wat rouge en krulspelden terecht bij het Beauty Boudoir XL van de Modernettes. Vanaf 20 uur geniet je live van ‘Earl Jackson with the CC Jerome Band’ en ‘DJ Stompin Stoff’.

Leer er enkele danspassen uit de lindy hop, swing en jive waarmee je je kunt uitleven tijdens het optreden van de live band. Herbeleef een stukje geschiedenis en geniet een avond lang van deze unieke retrosfeer met old school swing in een mooi decor.

Van 18 tot 22 uur kan je ook terecht op de foodtruckmarkt onder de luifel.

De toegang is gratis.

Kerstshopping en foodtruckmarkt

zaterdag 21 december van 10 tot 18 uur

De kerstsfeer strekt zich verder uit dan de Grote Markt alleen! Zaterdag openen de winkels de deuren voor een heuse kerstshopping in een prachtige eindejaarssfeer, maar ook zondag kan je bij hen terecht van 13 tot 18 uur. De Leuvensestraat wordt aangevuld met kerstchalets en de Vilvoordse horeca in de buurt van de Grote Markt staat ook paraat om iedereen te bedienen.


zaterdag 21 december van 10 tot 22 uur

De foodtruckmarkt onder de luifel op de Grote Markt is dé plaats om met verrassende gerechten heerlijk op temperatuur te komen van 10 tot 22 uur.

Musiktreffen mit Tiroler Afterparty

zaterdag 21 december van 12 tot 1 uur

St Anthony’s Jazz Club vzw, Peper en Zout en de DBband organiseren een ‘Musiktreffen mit Tiroler Afterparty’: een gevarieerde en ijzersterke line-up waarin folklore, traditie en pure ambiance elkaar moeiteloos vinden. Geniet van optredens van diverse bevriende muziekverenigingen met als afterparty Alpenfever. Deze band van 2 broers stond op nummer 1 in de Volksmusik-Hitparade in Duitsland en Oostenrijk. Ambiancemuziek, schnaps, bier en de nodige snacks maken er een uitbundige middag en avond van. Een Tiroleroutfit is niet verplicht, maar wordt toegejuicht voor een totaalbelevenis.

De toegang is gratis.

Binnenspeeldag 1001 Schakels

zondag 22 december van 12 tot 18 uur

1001 Schakels organiseert opnieuw een heuse binnenspeeldag in de Spiegeltent. Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen er deelnemen aan tal van leuke activiteiten en zo hun kerstvakantie sfeervol beginnen.

De toegang is gratis.

Op deze zondag kan je bovendien van 13 tot 18 uur terecht in heel wat handelszaken om kerstaankopen te doen.

Circusnamiddag met initiatie

donderdag 26 december van 13 tot 18 uur

Van 13 tot 18 uur zijn alle kinderen welkom op een circusinitiatie gegeven door Circolito. Maak kennis met verschillende circustechnieken of oefen je reeds geleerde kunsten.

De toegang is gratis.

PK presents Rollerdisco

vrijdag 27 december van 17 tot 1 uur

We toveren de spiegeltent om tot een ware disco: jong en oud vullen de dansvloer op het ritme van funky discobeats. We beginnen met een kinderfuif en eindigen met het feest voor de ouderen.

  • Kinderrollerdisco tussen 17 en 19 uur.
  • Vanaf 19 tot 1 uur rollerdisco voor volwassenen.

Toegang: 5 euro - gratis onder de 12 jaar.

70’s fuif WTC Peutie

zaterdag 28 december van 20 tot 1 uur

Geniet van de muziek van de seventies en dans op de onvergetelijke klassiekers van ABBA, The Sex Pistols, Bob Marley, Peter Tosh, Fela Kuti en vele anderen.

De toegang is gratis

Swing time – Shall we dance? Sunday afternoon dance party

zondag 29 december van 14 tot 18 uur

Dansclub VIDAK nodigt iedereen uit op een swingend dansevenement in de stijl van de glorierijke ballroomtijden. Dames en heren, er mag gedanst worden!

De toegang is gratis.

De Foute Party

vrijdag 3 januari vanaf 20 tot 1 uur

Mivavil nodigt jullie uit vanaf 20 uur om de benen te strekken in de spiegeltent. Net als vorige jaren maken we er een groot succes van met veel volk, frisse pintjes en de beste foute platen!

De toegang is gratis.

Winterse Spiegeltent 4 kids vol fantasie

zaterdag 4 januari tussen 11 en 15 uur

cc Het Bolwerk en Bibliotheek Vilvoorde bundelen de krachten voor een middag boordevol fantasie met gratis activiteiten voor kinderen met o.a.:

  • RED & LILY: vrolijk muzikaal theater tussen de artistieke decorstukken van meervoudig Boekenpauw-winnaar Tom Schamp (vanaf 3 jaar).
  • DE DROMOSCOPEN: een zinnenprikkelend visueel spektakel met geometrische kijkdozen dat je wegvoert naar andere oorden (vanaf 3 jaar).
  • MAAK JE EIGEN SUPERHELD-VERHAAL met Tilde van Wonderling Verteltheater en Wouter van Het Graafschap. Je geheime wapens zijn karton, tekenen en collage! Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

De toegang is gratis.

Jazz Café

zaterdag 4 januari van 18 tot 1 uur

Ontroerende en ingetogen live optredens, maar ook het werk van de grootmeesters van de jazz… Dit alles samen met speciale bieren en hapjes in de warme en intieme setting van de spiegeltent. Een ideale ontspanning na de drukke feestdagen.

De toegang is gratis.

Nieuwjaarsreceptie bevolking

zondag 5 januari 2019 van 11 tot 13 uur

Op zondag 5 januari tussen 11 en 13 uur nodigt het Vilvoordse stadsbestuur heel Vilvoorde uit voor de nieuwjaarsdrink in de spiegeltent op de Grote Markt. We verwelkomen je graag met gezellige muziek een gratis drankje en warme wafeltjes.

Opgelet: De tent is gesloten voor het publiek op maandag 23, dinsdag 24, woensdag 25, maandag 30 en dinsdag 31 december 2019 en op woensdag 1 en donderdag 2 januari 2020.

Alle informatie is te vinden op www.vilvoorde.be/wintersvilvoorde en onze Facebookpagina.