Onderwijsmarkt Vilvoorde op 5 februari 2020

Gepubliceerd op maandag 20 januari 2020 9 u.
Hoe maak je de beste keuze voor de grote stap naar het secundair onderwijs? Welke studierichtingen kan je allemaal volgen en wat past het beste bij jou?

Wil je de middelbare scholen van Vilvoorde graag wat beter leren kennen? Dan ben je zeker welkom op de onderwijsmarkt van Vilvoorde op woensdag 5 februari tussen 15 en 19 uur in cc Het Bolwerk. De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig.

De overstap van het lager onderwijs naar het secundair onderwijs is helemaal niet eenvoudig. Je krijgt voor elk vak een andere leraar, een ander klaslokaal en er wordt een andere studiemethode gehanteerd dan je tot nu toe gewoon was. Op de onderwijsmarkt kun je al eens kennis maken met alle secundaire scholen van Vilvoorde en Machelen die met een infostand aanwezig zijn: GO! atheneum Vilvoorde, Het College, GO! Campus De Brug, BuSO De Vest, GISO Machelen, GO! Technisch atheneum Horteco, TechnOV en Virgo*. Je komt er te weten welke studierichting je in welke school kan volgen en kunt al eens proeven van wat jij interessant vindt.

Bij het LOP kan je algemene informatie krijgen over de nieuwe aanmeld- en inschrijvingsprocedure in het secundair onderwijs voor schooljaar 2020-2021 (meer informatie hierover kan je alvast terugvinden op www.naarschoolinregiovilvoorde.be). De CLB’s geven informatie over studiekeuze en demonstreren het gebruik van de onderwijskiezer.

Meer informatie over de organisatie van de onderwijsmarkt? Contacteer dan de dienst Gelijke Kansen, administratief centrum Mattenkot, Lange Molensstraat 44, e-mail: niek.wuyts@vilvoorde.be, tel.: 02 255 79 30.