Stad Vilvoorde zet met pop-up voetbalveldjes in op extra zomers sportaanbod in de wijken

Gepubliceerd op woensdag 8 juli 2020 8 u.
Sinds 6 juli en tot het einde van de zomervakantie kan je in de verschillende Vilvoordse wijken gebruik maken van pop-up voetbalveldjes

De 4 veldjes, 2 voor streetsoccer en 2 voor pannavoetbal, blijven steeds gedurende 2 weken staan en zijn vrij te gebruiken. De stad houdt ook op regelmatige basis permanentie aan de veldjes. Op die momenten kan je sport- en spelmateriaal uitlenen of deelnemen aan clinics, workshops en wijktornooien.

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar sportaanbod in de wijken, hebben we pop-up voetbalveldjes laten bouwen die we gemakkelijk kunnen verplaatsen. Op die manier kunnen we snel inspelen op de vraag vanuit de verschillende wijken. De veldjes werden aangekleed door de Vilvoordse kunstenaar Christopher en geven een echte urban feeling tijdens het voetballen”, aldus schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati.

Tot en met 21 juli zijn de veldjes te vinden in de wijken Peutie (Vredestraat) en Kassei (Rubensstraat, achter bushalte Vilvoorde Breemput). Daarna staan het Tyndalepark en de sportzone onder de Europabrug op het programma.

Volledig zomerprogramma

Periode Streetsoccer + panna 1 Streetsoccer + panna 2
6-21/7 Peutie (Vredestraat) Kassei (Rubensstraat thv bushalte Breemput)
23/7–2/8 Centrum (Tyndalepark) Broek (sportvelden ‘onder de Europabrug’)
4-16/8 Houtem (Negendagwand) Faubourg (sporthal en park Hazeweide)
18-30/8 Koningslo (parking Kodaksite, Streekbaan 45) Far West (speelpark Maurits Duchéhof)