Naar inhoud

Vilvoorde viert carnaval.

Carnavalkermis
De carnavalkermis opent op vrijdag 28 februari en loopt tot en met maandag 10 maart 2014.
De opbouw van de kermis, kant stadhuis, is voorzien op woensdag 26 februari 2014 vanaf 9 uur. Op donderdag 27 februari 2014 vanaf 9 uur start de opbouw kant bibliotheek Vilvoorde.
De foorkramers blijven op de Grote Markt staan tot en met maandag 10 maart 2014. De Grote Markt is terug vrij op dinsdag 11 maart 2014 om 12 uur.

Kroegentocht
Nieuw dit jaar is de kroegentocht waarmee de start van carnaval in Vilvoorde gevierd wordt. Op vrijdag 28 februari om 19.30 uur wordt verzamelen geblazen aan de ingang van het stadhuis op de Grote Markt. Daarna wordt een toer gedaan in het centrum van Vilvoorde in alle kroegen die carnaval nauw genegen zijn.

Officiële opening kermis
Het college van burgemeester en schepenen zal op zaterdag 1 maart 2014 om 16 uur de carnaval-kermis officieel openen met een bezoek aan de kermis.

Machtsoverdracht
Op zondag 2 maart 2014 om 11.33 uur vindt in de feestzaal van het stadhuis de machtsoverdracht plaats in aanwezigheid van talrijke prinsendelegaties.

Carnavalsstoet
Op zondag 2 maart 2014 om 14.33 uur trekt de carnavalstoet door de stad. De carnavalstoet wordt georganiseerd door de carnavalraad, bestaande uit afgevaardigden van de stad, de Vilvoordse carna-valverenigingen en de Orde van de Pjeirefretters.

De stoet legt volgend parcours af: Mechelsesteenweg – Rooseveltlaan (Franklin) – Campionlei (Ferdinand) – Leuvensestraat – Bergstraat. Deze straten worden voor de stoet verkeersvrij gemaakt.

De stoet zal dit jaar uit een 30-tal groepen bestaan. Naast de Vilvoordse groepen (Orde van de Pjeirefretters met reus, de Snot-e-Bellen, Den Ouverschot, de Orde van Keizer Joël en de Vilvofiesters) nemen ook een beperkt aantal Vilvoordse verenigingen deel en groepen uit heel Vlaanderen, een aantal prinsendelegaties en een wagen met het schepencollege.

Om 17.33 uur vindt de paardenkoppenworp plaats aan het stadhuis.

De prijsuitreiking vindt plaats om 18.30 uur in een zaal in KTA Campus De Brug, Vaartstraat 1 te Vilvoorde.

Beertjesworp
Dit jaar vindt, naar jaarlijkse gewoonte gedurende de periode van de carnavalkermis, op woensdag 5 maart om 16.30 uur de 8e beertjesworp plaats. Dankzij de inzet van de foorkramers wordt dit een kinderdag. De aanwezige kinderen worden onderverdeeld in 3 groepen (3 tot 5, 6 tot 8 en 9 tot 11 jaar). Per leeftijdsgroep worden 20 beertjes geworpen. Wie een beertje vangt, mag aan 9 attracties 1 keer gratis deelnemen.

Promotie
De carnavalraad maakt jaarlijks steunplaketten voor carnaval Vilvoorde. Wie wenst, kan een plakket kopen aan het onthaal van de cluster vrije tijd in het administratief centrum Mattenkot, Lange Molensstraat 44 in Vilvoorde. De opbrengst van deze plaketten wordt door de carnavalraad aangewend om de stoet mee te organiseren.
Datum van het bericht: maandag 10 februari 2014
Alle nieuws