Naar inhoud

Betonstorten volgen elkaar snel op in centrum Vilvoorde.

De ene betonstort op de Vilvoordse Grote Markt is nog maar net achter de rug of de aannemer kan al aan de slag met de volgende. Op vrijdag 13 oktober staat de vierde betonstort voor de ondergrondse parking gepland. Dan krijgen de helft van de dakplaat aan de zijde van de Marktstraat en de helling van niveau -1 naar niveau -2 aan de zijde van de Bergstraat een betonlaag. Het zinkgat op de Grote Markt brengt tot nu toe geen vertragingen met zich mee.

 

Twee betonpompen op de Grote Markt

In de Bergstraat en langs het stadhuis ter hoogte van de Preckherstraat (Jean) worden twee betonpompen geïnstalleerd. De pomp in de Bergstraat krijgt een koppeling met de andere pomp. Dat wil zeggen dat enkel de eerste pomp (in de Bergstraat) de betonmixers zal ontvangen. Het beton wordt overgepompt via de tweede pomp langs het stadhuis naar de bouwput.

Schepen voor openbare werken, wijkzorg en groen Katrien Vaes legt uit: “We voorzien de start van de werken rond 5 uur in de ochtend. Rond 15 uur die dag zal het pompen worden afgerond waarna de aannemer onmiddellijk het beton moet polieren (gladstrijken). Dat duurt tot ongeveer 3 uur de ochtend nadien.

 

Vilvoordse straten blijven volledig toegankelijk voor verkeer

Tijdens de werkzaamheden hoeft er geen enkele straat afgesloten te worden voor verkeer, waardoor er geen omleidingen noodzakelijk zijn. In de Lange Molensstraat stellen we wel opnieuw een wachtzone voor de betonmixers in. Daarom zal in deze straat enkel een parkeerverbod gelden, met uitbreiding naar de zone vanaf de apotheek tot aan de bloemist.”, legt Francine De Prins, schepen voor ruimtelijke ordening en mobiliteit, uit.

 

Voorlopig geen vertragingen door zinkgat op Grote Markt

Het zinkgat op de Grote Markt, dat drie weken geleden ontstond door een waterlek in de voorgevel van de bibliotheek, levert voorlopig geen vertraging op voor de werken aan de ondergrondse parking. Om de veiligheid te garanderen, blijft de doorgang wel afgesloten langs de zijde van de Bergstraat zolang de werken aan de ondergrondse parking duren.

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: dinsdag 10 oktober 2017
Alle nieuws