Naar inhoud

Winters Vilvoorde.

Spiegeltent op Bolwerkplein garandeert goed gevuld eindejaar

 

Van vrijdag 15 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018 kan je in Vilvoorde opnieuw genieten van een afwisselend, charmant en winters programma in een authentieke spiegeltent.

 

In het begin van de 20e eeuw was een spiegeltent het hoogtepunt van elke lokale kermis. Deze mobiele danspaleizen boden ongestoord oogcontact met andere bezoekers door gebruik te maken van de vele spiegels.  Stad Vilvoorde viert dit jaar samen met alle Vilvoordenaars niet alleen een swingende opening van onze spiegeltent, maar we klinken ook op een uitgebreider programma met zeer diverse activiteiten.

De Spiegeltent draait dit jaar op volle toeren op het Bolwerkplein! Wij raden aan te parkeren op de Rooseveltlaan (Franklin).

 

Schepen voor burgerzaken, cultuur en feestelijkheden Johan Serkeyn kijkt ernaar uit: “Het programma spreekt voor zich. Nog meer dan de voorbije edities gaan jong en oud(er) een fijne eindejaarsperiode tegemoet met een breed en gevarieerd programma en ook dit jaar hebben een aantal nieuwe organisatoren met nieuwe activiteiten getekend. Wij hopen dan ook iedereen te mogen ontmoeten in de Spiegeltent!!

 

Opgelet: De Spiegeltent is gesloten voor publiek op maandag 18, dinsdag 19, zondag 24, maandag 25, maandag 26, woensdag 27 en zondag 31 december 2017 en op maandag 1 januari en donderdag 4 januari 2018.

 

Opening – vrijdag 15 december vanaf 19 uur tot 02 uur

We starten het feest van Winters Vilvoorde op vrijdag 15 december 2017 vanaf 19 uur met Rollmops die de Spiegeltent al zullen opwarmen! Om 19.30 uur vindt een spetterend vuurwerk plaats, gevolgd door een retro swingfeest met Radio Modern. Radio Modern brengt de fifties terug naar Vilvoorde. Net als vroeger begint het dansfeest vroeg en iedereen kan er een paar danspassen aangeleerd krijgen uit de lindy hop, swing en jive waarmee je je kunt uitleven tijdens het optreden van de live band. Wie wil, kan voor wat rouge en krulspelden langs in het Beauty Boudoir XL van de Modernettes. Herbeleef een stukje geschiedenis en geniet een avond lang van deze unieke retrosfeer met old school swing in een mooi decor.

De toegang is gratis.

 

Kerstmarkt met foodtruckmarkt – zaterdag 16 december van 11 tot 22 uur en zondag 17 december van 11 tot 18 uur

De kerstshopping in de tent én de foodtrucmarkt vinden plaats op zaterdag 16 december van 11 tot 22 uur en op zondag 17 december van 11 tot 18 uur. Op zaterdag is er vanaf 18 uur vuuranimatie in de omgeving van de tent.

Op de foodtruckmarkt aan de spiegeltent kan je en genieten van een verrassend aanbod van foodtrucks. Een lekkere hamburger, BBQ, croques, worsten, couscous, zoete versnaperingen,… allemaal gerechten om op koude winterdagen heerlijk op temperatuur te komen. Dit samen met  een champagnestand van de Vilvoordse raad lokale economie.  Regent het dat het giet? Zelfs dat kan jullie niet tegenhouden, want onze foodtruckmarkt is overdekt en wordt indien nodig verwarmd met enkele vuurtjes.

‘Radio Martiko’  neemt je op de foodtruckmarkt mee op een tour rond de wereld met Oosterse rock ’n roll, Pakistaanse filmmuziek, R&B uit de jaren ’50, Belgische twist en Balkan brass. Non-stop vintage tunes met voor elk wat wils, gedraaid vanop enkel oude vinylplaten uit de jaren ’50, ’60 en ’70. 

Op zaterdag kan je ook met een treintje pendelen tussen het handelscentrum en de spiegeltent.

 

Quiztet, live muziekquiz – woensdag 20 december om 20.30 uur

Quiztet is een concert, een voorstelling en een quiz tegelijk. Een presentator en twee topmuzi­kanten zingen en spelen alle muziek en liedjes live. En het publiek doet natuurlijk zoveel moge­lijk mee, want iedereen mag meezingen, zo hard hij kan!

Weet je alles van muziek? Of juist helemaal niets? Of ergens daartussenin? Dan is dit jouw feest: een show gevuld met weetjes, nootjes, vraagjes en pretoogjes … in de Spiegeltent. De winnaar krijgt eeuwige roem en een muzikale ode.

Info en ticketverkoop op www.hetbolwerk.be of via cc Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17, 1800 Vilvoorde, tel. 02 255 46 90, cultuurcentrum@vilvoorde.be.

 

Spiegel im Spiegel - donderdag 21 december om 20.02 uur

Mijmer weg bij de meditatieve muziek van Arvo Pärt, kikker op van de heerlijke melodieën van Mozart, en ga uit de bol bij de opzwepende ritmes van exotische dansmuziek... Een KLASSIEK concert met een MODERNE touch: meeslepend, hartverwarmend en ontroerend, gebracht door de docenten van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans van Vilvoorde.

Toegang 5 euro, leerlingen van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans gratis.

 

70’s fuif WTC Peutie – vrijdag 22 december vanaf 16 uur

Kom naar onze praat- en dansfuif en geniet van de muziek van de seventies. Artiesten zoals ABBA, The Sex Pistols, Bob Marley, Peter Tosh, Fela Kuti en vele anderen hadden in dit decennium diverse hits.

De toegang is gratis.

 

Feestgedruis – zaterdag 23 december van 21 tot 03 uur

Vanaf 21 uur is iedereen welkom om de benen te komen strekken op dit uniek feest in een magische sfeer waar zowel oog als oor verwend zullen worden. Doelgroep: iedereen die van elektronische muziek houdt zoals house, techhouse tot minimal techno.

De toegang is gratis.

 

Circusnamiddag met initiatie, gevolgd door kinderdisco – dinsdag 26 december van 13 tot 20 uur

Vanaf 13 tot 17uur zijn alle kinderen welkom op een circusinitiatie gegeven door Circolito. Je kan er kennis maken met verschillende circustechnieken of je kan oefenen wat je al kan.

Van 17.30 tot 19.30 uur kunnen kinderen uit de bol gaan met het kidspopduo BlitZ.  Zingen, dansen, interactie en vooral veel fun staan centraal in een supercool programma dat niet alleen de kinderen uit de bol doet gaan, maar ook een big smile tevoorschijn tovert bij de ouders!

De toegang is gratis.

 

Feest na het werk – woensdag 27 december van 18 tot 23.59 uur

Foodtruck, muziek, leuke sfeer,… 2017 afsluiten kan niet zonder een afterwork. Iedereen welkom!

De toegang is gratis.

 

Mirrors of music, Tirolerfest - donderdag 28 december van 19 tot 24 uur

Peper en Zout, richten samen met de DB Band delen het podium onder de originele naam Deper & Bout Band. Daarna krijgen we een gastoptreden van AlpenFever. Een “AlpenFever-Bühnenprogramm” is een feest voor jong en oud: pompende polka’s, stemmige walsen, bekende schlagers, maar ook actuele après-ski hits. Het tweetal stond op nummer 1 in de Volksmusik-Hitparade in Duitsland en Oostenrijk. Ambiancemuziek, schnaps, bier en de nodige snacks verkrijgbaar.

Toegang 5 euro, gratis met Tiroler outfit.

Meer info op www.db-band.be en www.peperenzout.be.

 

Vzw Goesting?! presents Rollerdisco – vrijdag 29 december van 17 tot 01 uur

We toveren de spiegeltent om tot een ware disco waar jong en oud zich op de dansvloer kan wagen met heuse funky discobeats. We beginnen met een kinderfuif en eindigen met de fuif voor de ouderen. Daarnaast zal er eten verkocht worden om een goed doel te steunen.

Kinderrollerdisco tussen 17 en 19 uur. Vanaf 19 uur tot 1 uur rollerdisco.

Toegang: 5 euro - gratis onder de 12 jaar.

 

Winterwonderbib – zaterdag 30 december tussen 10 en 16 uur

Van 10 tot 12.30 uur kunnen jong en oud een kijkje nemen bij DRUK, een doorlopende demonstratie met de mobiele drukinstalllatie van Artforum. DRUK heeft de letter als startpunt en waaiert verder uit naar vrije meningsuiting, poëzie en de waarde van het geschreven woord.

Voor deze activiteit is geen inschrijving nodig.

Om 11 uur brengt Sara Pieters met Theater van A tot Z de kleutervoorstelling Kiki en de verdwenen letters. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar en hun (groot)ouders/begeleiders.

Ben je tussen 8 en 12 jaar oud en heb je zin in een creatieve workshop? Van 13.30 tot 16 uur ga je aan de slag met de Letterkastmobiel en de Drukpersmobiel. Samen met 2 echte kunstenaars ontwerp en druk je  je hoogstpersoonlijke affiche en postkaarten.

Voor de voorstelling en workshop moet je je inschrijven aan de infobalie in de bibliotheek, mailen naar vilvoorde@bibliotheek.be of bellen naar 02 255 46 62.  Graag naam kind(eren) en begeleiders, adres, telefoonnummer en emailadres.

De toegang is gratis. Doorlopend zijn er een leescafé en spelletjestafels vergezeld van koffie, thee en chocomelk.

 

Tijdverdrijf – zaterdag 30 december vanaf 18 tot 01 uur

Het is niet omdat het in de winter misschien wat kouder en donkerder is, dat we die apero's, mojito's of gezellige zorgeloze zomerdagen vol rust achter ons moeten laten. Of dat is toch wat wij er van denken, daarom organiseren wij nog eens tropische avond met cocktails, hapjes & muziek om dat warme zomer gevoel terug op te roepen. Voor zij die de festivals niet kunnen missen zal er ook live muziek zijn, visueel begeleid door een geweldige mapping van Resonance Visuals. Dus kom met ons voor het afsluiten van het jaar nog een keer terug denken aan hoe schoon de zomer wel niet was, om zo fris het nieuwe jaar in te zetten. Vergeet zeker je zonnebril niet!

De toegang is gratis.

 

URBANVIL: SOUL’ART invites – dinsdag 2 januari van 18 tot 23 uur

Soul- en hiphopbende SOUL’ART speelt een thuismatch. Ze brengen niet alleen een eigen show naar aanleiding van hun nakende CD-release. Maar zij geven die avond ook hun ‘poulains’ uit Vilvoorde (o.a. DOUBLE V) een plaats op de affiche: jonge talenten die zij onder hun hoede nemen en  een duwtje in de rug willen geven. Daarnaast nodigen zij ook andere zielsverwante, bevriende artiesten uit de Belgische en Nederlandse hiphopwereld uit. Met andere woorden, voor iedereen die een beetje interesse heeft in Urban Music wordt het een affiche om heel hard naar uit te kijken…

Info en ticketverkoop op www.hetbolwerk.be of via cc Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17, 1800 Vilvoorde, tel. 02 255 46 90, cultuurcentrum@vilvoorde.be.

 

Radio Oorwoud, Hannelore Bedert & Fleur Hendriks, ’t Is altijd wat (5+)  – woensdag 3 januari 15 of 17 uur

Zet je schrap voor rappende nijlpaarden, zeu­rende pinguïns en protjeslatende capibara’s. De natuur en haar problemen op kindermaat, maar dan wel dansbaar, een beetje stout en vol humor.
Met de inhoudelijke back-up van WWF staat deze wervelende rockshow garant voor milieuvriende­lijk dans- en brulplezier.

Info en ticketverkoop op www.hetbolwerk.be of via cc Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17, 1800 Vilvoorde, tel. 02 255 46 90, cultuurcentrum@vilvoorde.be.

 

De Foute Party  – vrijdag 5 januari vanaf 20 tot 1 uur

Mivavil nodigt jullie uit vanaf 20 uur om de benen te komen strekken in de spiegeltent. Net zoals vorig jaar maken we er een groot succes van met veel volk, frisse pintjes en de beste foute plaatjes!

De toegang is gratis.

 

Jazz-café – zaterdag 6 januari van 18 tot 1 uur

Live music, jazz en speciale bieren. 

Op het programma staan om 18 uur Louis, 19 uur The kingdom of Dillan, 20 uur Duke Jamal Trio, 21 uur The Subtone Jazzband en om 22.30 uur Swing Soiree.

De toegang is gratis.

 

Nieuwjaarsreceptie bevolking – zondag 7 januari 2018 van 11 tot 13 uur

Op zondag 7 januari tussen 11 en 13 uur nodigt het Vilvoordse stadsbestuur heel Vilvoorde uit voor de grote nieuwjaarsdrink in de spiegeltent op het Bolwerkplein. We verwelkomen u graag met de muziek van DJ Benny aangevuld met de muziekgroep Peper & Zout. Het wordt een warm volksfeest waar de stad trakteert op een gratis drankje, wafeltjes en muziek.

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: donderdag 07 december 2017
Alle nieuws