Naar inhoud

Nieuwe jaar als startschot voor aanleg Vilvoordse Grote Markt.

Veel vrachtverkeer tijdens eerste weken van januari

 

Op woensdag 10 januari pikken de arbeiders op de werf van de Grote Markt in Vilvoorde het werk weer op. Zij gaan vanaf dan verder met de opvulling van de dakplaat van de ondergrondse parking. Wanneer dat achter de rug is, kan de inrichting van de nieuwe Grote Markt beginnen.

 

Vrachtwagens door centrum van Vilvoorde

Vanaf 10 januari wordt gedurende 2 à 3 weken in totaal ongeveer 1 000 m³ zand aangeleverd voor de aanvulling op de dakplaat. Om die grote hoeveelheid zand te kunnen aanleveren, zullen heel wat vrachtwagens door het centrum van Vilvoorde tot aan de Grote Markt rijden, gemiddeld 50 keer per dag. De vrachtwagens rijden via de Schaarbeeklei het stadscentrum binnen en bereiken de Grote Markt via de Lange Molensstraat en de Bergstraat. Op de werfzone keren de vrachtwagens zodat ze opnieuw via de Bergstraat de Grote Markt verlaten. Dit betekent dat de Bergstraat gedurende de werkzaamheden volledig wordt afgesloten voor verkeer. Ook in de Lange Molensstraat zal er veel werfverkeer op- en afrijden. “Zowel autobestuurders als fietsers en voetgangers zullen in deze straten hinder ondervinden van de werken, vooral op werkdagen tussen 7 en 16 uur. Daarom vragen we iedereen om extra voorzichtig te zijn en uit te kijken voor het drukke vrachtverkeer.”, zegt Katrien Vaes, schepen voor openbare werken, wijkzorg en groen.

 

Werkzaamheden in Bergstraat en Marktstraat in het verschiet

Wanneer de opvullingswerken zijn afgerond, start de aannemer eind januari met de aanleg van de Marktstraat en de Bergstraat. Deze straten zullen daarom gedurende een drietal maanden, afhankelijk van eventueel weerverlet, worden afgesloten voor al het verkeer. “Net zoals tijdens de vorige werkzaamheden, houden we ook bij de herinrichting van de bovenbouw de omwonenden en handelaars nauwgezet op de hoogte van de voortgang van de werken.”, benadrukt burgemeester Hans Bonte.

 

Vragenuurtje en informatiemoment op 18 januari

Omdat communicatie in de Vilvoordse projecten steeds topprioriteit is, organiseert het stadsbestuur op donderdag 18 januari om 19 uur een vragenuurtje voor de omwonenden van de Grote Markt. Iedereen die met vragen zit of extra informatie wenst over de naderende werken, is dan welkom op het stadhuis van Vilvoorde. Daarnaast worden om 20 uur de handelaars uitgenodigd om ook hen in detail te informeren.

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: woensdag 10 januari 2018
Alle nieuws