Naar inhoud

Eerste kind aangemeld aan Vilvoordse kleuter- of lagere school.

Is je kind geboren in 2016 en mag het volgend schooljaar naar school? Heb je je kind al ingeschreven, maar wil het volgend schooljaar naar een andere school? Vanaf vandaag kan je je kind online aanmelden via www.naarschoolinvilvoorde.be. Pas in een later stadium schrijf je je kind effectief in op school.

 

Deze ochtend meldde, in aanwezigheid van schepen voor financiën, onderwijs en preventie Jo De Ro en schepen voor sociale zaken en gelijke kansen Fatima Lamarti, een eerste ouder zich aan via het loket van de dienst gelijke kansen in het administratief centrum Mattenkot.

 

Met dit systeem van digitale aanmelding kunnen we eindelijk het kamperen in weer en wind van papa’s, mama’s en grootouders stoppen. We willen dit systeem ook in de toekomst uitbreiden naar het secundair onderwijs waar er de laatste jaren ook steeds langere rijen aan de schoolpoorten stonden. Dit automatische aanmeldingssysteem is er alleen maar kunnen komen door een intense samenwerking tussen de verschillende schoolbesturen en -directies, stad Vilvoorde én de mensen van het Lokaal Overlegplatvorm (LOP).”, aldus schepen De Ro.

 

Schepen Lamarti vult aan: “Dit systeem tracht ieder kind in Vilvoorde een plaats te garanderen. Door een centraal platform te creëren, zet de stad zich in voor gelijke kansen voor alle kinderen.”.

 

Het aanmelden loopt van 7 februari 2018 om 9 uur tot 27 februari 2018, 24 uur. Je kan je kind gedurende de volledige periode aanmelden, er wordt niet gekeken naar een rangorde: als eerste aanmelden garandeert evenveel plaats als als laatste.

Enkel kinderen die aangemeld werden binnen deze periode kunnen vervolgens effectief ingeschreven worden tussen 14 maart en 17 april 2018.

 

Houd je dus zeker aan de voorgestelde termijn, anders kan je enkel nog een plaats verkrijgen door in te schrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode die start op 2 mei 2018.

 

Alle informatie kan je terugvinden op www.naarschoolinvilvoorde.be.

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: woensdag 07 februari 2018
Alle nieuws