Naar inhoud

Stad Vilvoorde steunt Broederlijk Delen in strijd tegen armoede en honger.

Sinds midden februari en tot en met Pasen hangt het nieuwe spandoek van Broederlijk Delen op aan het administratief centrum Mattenkot. De actie wordt gevoerd in het kader van de veertigdagentijd: veertig dagen die voor Christenen een periode van vasten en bezinning zijn, ter voorbereiding van het Paasfeest. Gedurende deze tijd wordt gereflecteerd over wat men in het leven belangrijk vindt vanuit zijn/haar geloof.

 

Met het ophangen van het spandoek wil het stadsbestuur niet alleen haar steun betuigen aan de deelnemers, maar ook aan de inspanningen die Broederlijk Delen levert in de strijd tegen honger en armoede, in België en in andere landen zoals Oeganda. Broederlijk Delen streeft daarin hun slogan na "Tot iedereen mee is".

 

"Tot iedereen mee is, moeten we samen helpen om honger in de wereld uit te bannen.", zegt schepen voor sociale zaken en gelijke kansen Fatima Lamarti. Hiermee benadrukt ze de kracht van de leuze van Broederlijk Delen, een leuze die mensen van alle achtergronden en levensbeschouwingen aanmoedigt om stil te staan bij de thema's armoede, honger, en bezinning. Stad Vilvoorde staat volledig achter deze boodschap van solidariteit.

 

Wie net zoals Vilvoorde steun wil verlenen aan Broederlijk Delen kan een bezoekje brengen aan hun website www.broederlijkdelen.be.

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: woensdag 21 februari 2018
Alle nieuws